Saules zīmes un Tava bērna raksturs

Saules zīmes un Tava bērna raksturs

16. Nov 2011, 21:48 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ir kāds sens stāsts, par to, ka mēs visi esam cēlušies no zvaigžņu putekļiem, kurus uz zemes atnesuši gaišie eņģeļi no citām pasaulēm. Paveroties zvaigžņu mirdzumā, šis stāsts nešķiet nemaz tik dīvains. Ja neticat, pajautājiet saviem bērniem, vai viņi tic eņģeļiem un tam, ka ir nākuši no zvaigznēm? Viņi sapņaini pasmaidīs un teiks: jā.

 

Šīs publikācijas mērķis sniegt praktisku informāciju, kura varētu vecākiem palīdzēt bērna audzināšanā, kura būtu balstīta uz sadarbības modeli, bērna iekšējo vajadzību apzināšanu un cienīšanu, kā arī dažiem audzināšanas knifiem.

 

Mazie karavadoņi AUNI


Auna zīme ir sākums visam, arī pavasarim, tāpēc bērni – Auni ir enerģijas lādiņi, kas traucas sev vien zināmā virzienā. Šīs zīmes pārstāvji reti kad var nosēdēt mierā, tāpēc vecākiem nav jēgas no mazā Auna prasīt pārmērīgu disciplīnu un rāmumu. Šie bērni ir karavadoņi, džungļu Maugļi un desants māsas istabā. Vislabākās zāles pret mazo delveru nemieru ir regulāras sporta nodarbības, sākot ar dejošanu, beidzot ar cīņas mākslām. Vecākiem, audzinot tik aktīvus mazuļus, jārēķinās, ka regulāri nāksies dakterēt bērna punus un nobrāztos ceļus. Īpašu uzmanību mājā vajadzētu pievērst karstuma avotiem, kas var kļūt par papildus traumu rašanās iemeslu. Tējkannas, sērkociņus un citus ar degšanu saistītus priekšmetus ieteicams turēt ārpus redzesloka. Galvenās lietas, pie kā jāpiestrādā, audzinot mazos aunēnus, ir līdzjūtība, spēja uzņemties atbildību.  Sarunas ar mazajiem cīnītājiem ir vēlamas un būs auglīgas tikai pēc kārtīgas vakara pastaigas vai sporta nodarbībām.

 

Stabilie VĒRSĒNI

 

Par visnotaļ stabilo un pragmatisko Vērša zīmi ir atbildīga skaistuma karaliene Venēra, kuras dārziņā ir arī viss tas, kas saistīts ar materiālās puses uztveri, tāpēc šīs zīmes pārstāvji jau no agras bērnības būs ieinteresēti materiālās vērtībās un estētikā. Viņus interesēs viss, kas var apliecināt paša sociālo statusu, sākot no skaistām kleitām, beidzot ar labākajiem sacīkšu automobiļu modelīšiem. Attiecīgi šīs zīmes bērniem nav jēgas stāstīt par izteikti garīgām, nemateriālām lietām, jo tie nespēs tās aptaustīt. Šiem mazuļiem patiks tādas spēles, kā Monopols, vēlāk – bridžs. Sportisko aktivitāšu jomā vecākiem ir jārēķinās ar lēnu, bet stabilu progresu, kur par motivāciju var kalpot kabatas nauda, skaistas medaļas, kā arī citi taustāmi labumi. Jaunās dāmas, kuras dzimušas zem šīs zīmes, var veiksmīgi nodoties rotu izgatavošanas mākslai un greznot eglītes ar eņģeļmatiem.

 

Pļāpīgie DVĪŅI

 

Par lielāko pļāpu zīmi visā zodiakā noteikti var uzskatīt Dvīņus, kurus pārvalda Merkūrs, kas simbolizē visu, kas saistīts ar komunikāciju, pārvietošanos. Zem šīs zīmes dzimušajiem bērniem ir izteikta vajadzība pēc komunikācijas, sarunām par visdažādākajiem dzīves niekiem un priekiem. Audzinot Dvīņu zīmes pārstāvi, vecākiem vēlams likt akcentu tieši uz bērna valodas attīstību un komunikācijas spēju pilnveidošanu, sākot no nodarbībām bērnudārza teātra pulciņā, beidzot ar lomu spēlēšanu bērnu ballītēs. Šīs zīmes bērniem var būt raksturīgs arī „ar muti Rīgā, ar darbiem aizkrāsnē”, tāpēc vecākiem maigi jācenšas ieaudzināt bērnos mērķtiecību un vēlmi izpildīt savus solījumus. Tā kā Dvīņu pārvaldnieks Merkūrs atbild arī par transportu, bērni Dvīņi var vēlēties bieži ceļot, kā arī piedalīties visos jautājumos, kas saistīti ar ģimenes automobiļa izmantošanu, remontēšanu, kā arī tā pirkšanu vai pārdošanu.

 

Mājas mīļi Vēži

 

Ja kāds ir mājās sēdētājs, tad parasti tas ir Vēža zīmes pārstāvis, pār kuru valda emocionālais Mēness. Bērniem Vēžiem pirmā vietā ir kontakts ar mammu visos apziņas līmeņos, sākot ar vārdiem, beidzot ar pieglaušanos pie pleca. Šie bērni ir pilni emociju, viņu dvēseles ir tikpat jūtīgas un ietilpīgas kā pilnmēness, un vissvarīgākais vēzīšiem ir ģimene un mājas. Tieši bērni -Vēži ir tie, kuri mēdz aizkavēties vecāku mājās, sasniedzot zināmu patstāvības līmeni un vistiešākajā veidā pārņemt ģimenes tradīcijas. Tāpēc, audzinot šīs zīmes pārstāvi, vēlams īpašu uzmanību pievērst bērna emocionālajai pasaulei, ļaut tiem sajust ģimenes siltumu un vecāku glāstus, kā arī ļaut paust savas emocijas, skaļi smejoties vai raudot. Šie nav tie stiprie bērni, kam mācīt „neraudi, saturies!” un tamlīdzīgi. Necentieties šos bērnus vilkt uz saviesīgiem pasākumiem, bet gan organizējiet pasākumus savās mājās, ļaujot mazajam Vēzītim pašam parūpēties par saviem viesiem.

 

Karaļi LAUVAS

 

Zem šīs zīmes dzimušie ir gatavi spēlēt pirmo vijoli it visā, kas saistīts ar sava statusa apliecināšanu. Bērni – Lauvas vistiešākajā veidā ir saistīti ar Sauli. Tā ir šīs zīmes pārvaldniece, tāpēc viss, kas saistīts ar spīdēšanu tiešā un pārmestā nozīmē, ir šiem bērniem aktuāls. Zem šīs zīmes dzimst lieliski vadītāji, līderi, tāpēc jau no agras bērnības bērnā var droši attīstīt šīs dotības. Lauvas zīme ir saistīta arī ar mīlestību, tāpēc šiem bērniem jāpalīdz izprast un izkopt balansu starp mīlestību pret sevi un mīlestību pret apkārtējiem. Ja virsroku ņems pirmā, tad mazajam Lauvēnam ir liels risks kļūt par egoistu, kuru vēlāk sāks pārmācīt skarbā dzīves skola, un tas jau var izrādīties īpaši nepatīkami un sāpīgi. Tāpat topošajiem līderiem jāapgūst patiesība, ka apkārtējie cilvēki ir pavisam dažādi, ar dažādām prasībām, vēlmēm un iespējām.

 

Praktiskās JAUNAVAS

 

Bez līderiem, kareivjiem un rotkaļiem visumā ir jābūt arī kādai praktiskai būtnei, un tā ir Jaunava, kuru pārvalda intelektuālais Merkūrs. Zem šīs zīmes dzimušie bērni ir intelektuāli apdāvināti, ar gaišu prātu un lielu saprāta trauku, ko piepildīt ar visdažādākajām zināšanām. Šīs zīmes pārstāvji ir praktiski, skrupulozi un vienmēr gatavi pabeigt iesākto. Atšķirībā no bērniem Dvīņiem, Jaunavas mazāk runā, bet vairāk praktiski dara, tāpēc vecākiem ir jābūt gataviem atbildēt uz daudzajiem „kāpēc”, izskaidrot, kā darbojas dažādi aparāti un iedziļināties pasaules kārtības detaļās. Šajos bērnos droši var attīstīt pētnieku dotības un „jaunā ķīmiķa” komplekts būs tieši tas, kas bērnam ir nepieciešams. Vēlākos gados ieteicams pievērst uzmanību sīkumainībai, kas var kļūt pārāk uzmācīga un traucēt tvert lietas globālā mērogā.

 

Vērtējošie SVARI

 

„Skaistums izglābs pasauli” varētu būt viena no šīs zīmes pārstāvju devīzēm, jo arī pār to valda Venēra. Svaru zīmē dzimušie ir ne tikai ar labu estētisko gaumi, bet arī lieliski diplomāti, kuri gandrīz jebkuru problēmu uzlūko no vairākiem skatu punktiem. Šai zīmei dzīve ir izteikti krāsaina un bez melnbaltiem toņiem, tāpēc, pieņemot lēmumus, Svari bieži svārstās. Vecākiem, audzinot mazos svērējus, būtu ieteicams izvairīties no galējībām, nepiedāvājot bērnam tikai divas izvēles iespējas. Piedāvājiet tiem brokastīs putru, maizīti un cīsiņu, nevis tikai vienu vai otru. Un neceriet uz ātru, neargumentētu lēmumu pieņemšanu, bet tā vietā sagatavojiet „par un pret” sarakstu. Tā kā šiem bērniem ir lieliska gaume, tos droši var ievirzīt dažādos mākslinieciskos pulciņos, sākot ar gleznošanu, beidzot ar muzicēšanu. Ņemot vērā šīs zīmes pārstāvju dabisko skaistumu, vecākiem ieteicams īpašu uzmanību pievērst dzimumaudzināšanai, ja vien nav vēlme kļūt par vecvecākiem jau pirms bērna pilngadības sasniegšanas.

 

Sevi dzelošais SKORPIONS

 

„Zobs pret zobu, aci pret aci” – tipisks Skorpiona domu gājiens. Apkārtējiem cilvēkiem šīs dzīves pārstāvjiem vienmēr viss ir jāpierāda, jo, kamēr Skorpiona bērns nebūs pats pārbaudījis citu teikto, viņš neticēs. Šeit arī slēpjas viens no audzināšanas riskiem: pateikt bērnam, ka plīts ir karsta var būt nepietiekami, kamēr viņš pats uz savas ādas nebūs par to pārliecinājies. Šie bērni gandrīz nekad nepiekrīt kompromisiem, tāpēc var nonākt visnotaļ divdomīgās situācijās. Vecāku uzdevums ir šo bezkompromisa enerģiju novirzīt pozitīvā gultnē, un šeit lieti noderēs sporta nodarbības, jo par šo zīmi valda Marss kopā ar Plutonu. Nonākot konfliktā ar bērnu Skorpionu, ir svarīgi to nepamatoti neaizvainot, jo, kaut ārēji bērns var vecākiem kļūdu piedot, tā nekad netiks aizmirsta. Sasniedzot apzinātu vecumu, sniedziet bērnam iespēju lasīt grāmatas par seniem eposiem, varoņiem un cilvēku varoņdarbiem.

 

STRĒLNIEKA lidojošā bulta

 

Šajā zodiaka zīmē dzimušos sargā lielais labvēlis Jupiters, kurš rūpējas par savu bērnu nepārtraukto vēlmi attīstīties, virzīties uz augšu un sasniegt aizvien jaunas virsotnes. Tieši Strēlnieka zīmē dzimušie ir tie, ar kuriem vecāki var doties kopīgi meklēt „filozofu akmeni”, risināt jautājumus, saistītus ar reliģiju vai pasaules uzskatu mainīšanu. Bērni -Strēlnieki saka visu, ko domā, tāpēc viens no vecāku uzdevumiem ir iemācīt viņiem būt diplomātiem. Tā kā šīs zīmes pārstāvjiem piemīt izteikta zinātkāre, ir jārēķinās ar nepieciešamību nepārtraukti papildināt dažādu rotaļlietu krājumus. Šos bērnus būs ļoti grūti ielikt konkrētos rāmjos, viņiem ir nepieciešama brīvība, lai varētu piepildīt savu sapņus, sekojot sevis pašu raidītām bultām visumā. Risinot praktiskas dabas jautājumus, nekautrējieties pajautāt savam bērnam padomu, jo viņu idejas var būt visai oriģinālas. Sportiskajā sfērā šīs zīmes pārstāvji vislabāk varēs sevi attīstīt, nodarbojoties ar skriešanu, soļošanu. Iespēju robežās ar mazajiem Strēlniekiem ieteicams doties ārvalstu ceļojumos, iepazīt svešu zemju kultūras.

 

Visuma nopietnība MEŽĀZIS

 

Ja daži no bērniem ir nopietnāki par citiem, parasti tie ir Mežāža zīmē dzimušie. Šo izturētības un stabilitātes zīmi pārvalda viedais Saturns. „Par vadītāju nepiedzimst, par vadītāju kļūst” – šo teicienu vistiešākajā veidā var attiecināt uz Mežāža zīmē dzimušajiem, jo viņi vienmēr ir gatavi ar grūtu un sūru darbu iekarot autoritāru pozīciju. Viņi ir ideālie nākotnes administratīvā aparāta darbinieki, svarīgi zobratiņi lielajā pasaules kārtībā. Pieņemot lēmumus, šie bērni skaidri izvērtē situāciju un gala izvēli izdara, balstoties uz veselo saprātu, nevis emocijām, jo loģika ir viena no viņu stiprākajām pusēm. Šīs zīmes pārstāvji vienmēr pārbauda zemi, uz kuras likt nākošo soli, tāpēc vecākiem nevajadzētu šos bērnus mudināt ātri pieņemt lēmumus. Šiem bērniem patīk disciplīna un stabilitāte, tāpēc šīs divas pamatlietas arī vajag stimulēt un attīstīt. Runājot ar bērnu, esiet atklāti, uztveriet jau no dzimšanas viņu kā pieaugušu cilvēku, kurš ir jums visā līdzvērtīgs, tai skaitā lēmumu pieņemšanā. Tā kā Mežāžu stiprā puse ir arī celtniecība, iespēju robežās ļaujiet bērnam nodarboties ar visu, kas ir saistīts ar minēto jomu, sākot ar kluču pārbīdīšanu guļamistabā, beidzot ar mājas modeļu veidošanu no konstruktora gabaliņiem un palīdzību vectēvam, būvējot šķūni.

 

ŪDENSVĪRS Čegevares

 

Arī visumā kāds ir parūpējies, lai mūsu dzīve nebūtu garlaicīga, un lai tajā piedalītos cilvēki – revolucionāri, kurus simboliski pārstāv Ūdensvīra zīme ar tās neprognozējamo pārvaldnieku Urānu. Šajā zīmē dzimušiem bērniem piemīt izteikta brīvdomātāja prāts, kurš ir gatavs regulārām konfrontācijām ar esošajiem dzīves likumiem. Brīžos, kad visiem citiem ticības rezerves ir izsmeltas, tās aizvien saglabājas Ūdensvīram, kurš ir gatavs jebkurai problēmai atrast netradicionālu risinājumu. Šīs zīmes bērniem radošums un iztēles brīvība ir vajadzīga kā gaiss. Pa dzīvi viņi iet dzirksteļodami, ir gatavi katrā ēnā saskatīt sniegbaltīti vai vecmāmiņu, kura pārdzērusies enerģijas dzērienu un dejo aptrakašu raganu deju. Tāpēc vecākiem ieteicams aizmirst par jebkādu piespiedu robežu ieradīšanu, sevišķi limitējot bērnu laikā. Strādājot ar šiem bērniem, vecākiem pašiem ir jāņem rokās otas vai bungu vāles, un kopīgā darbā jāatrod kopsaucējs starp radošo, racionālo un sabiedrības normām pieņemamo. Šīs zīmes pārstāvji ir pietiekoši loģiski un neatkarīgi, tāpēc nav jābrīnās, ka bērns ir gatavs daudz laika pavadīt vienatnē, strādājot pats ar sevi. Skolas gados Ūdensvīriņi visnotaļ veiksmīgi mācīsies pat bez vecāku klātbūtnes, bet no skolas brīvajā laikā viņi būs tie, kuri piedalās protestos pret esošo kārtību, tie, kuri globālu problēmu risinājuma meklējumus var likt augstāk par sevi un ģimeni.

 

Saķēdētās ZIVIS

 

Visuma zodiaka apļa noslēgumā atrodas mistiskā Zivju zīme, kura burtiski uzsūc visu pārējo zīmju labās un tik pat sliktās īpašības. Zem šīs zīmes dzimst visdažādākās personas, sākot no valstu vadītājiem, beidzot ar mistiķiem un magiem. Zivju zīmē dzimušajiem bērniem viena no galvenajām problēmām ir nespēja pieņemt izšķirīgo lēmumu, kā arī lielā ietekmēšanās no citu viedokļa. Šie bērni uzsūc vecāku viedokli par gandrīz jebkuru tēmu, tāpēc vecākiem vēl jo svarīgāk ir sekot līdzi tam, ko savā starpā runā, kādus viedokļus pauž, kā rīkojas. Sapņi un ilūzijas ir vēl viena neatņemama Zivtiņu dzīves sastāvdaļa, tāpēc vecākiem jārēķinās ar dažādiem stāstiem par „redzētiem” iedomu tēliem. Sākotnēji šī īpatnība var būt nekaitīga, bet bērnam attīstoties, būtu ieteicams to ievadīt nedaudz praktiskā dzīves gultnē, lai kompensētu pārmērīgi „augsto” domu lidojumu. Ņemot vērā šo bērnu izteikto intuīciju un spēju sajust apkārtējo noskaņojumu, vecākiem ir jārēķinās, ka bērns ar tiem dalīs gan priekus, gan bēdas. Risinot konflikta situācijas, atcerieties, ka šīs zīmes bērni nav nākuši no „šīs pasaules” un jebkuri emocionāli pazemojumi atstās to sirdīs nedzēšamas rētas. Skolas gados Zivju zīmes pārstāvji vairāk kā citi var būt pakļauti degradētu elementu iedarbībai, alkohola un narkotiku atkarībām, kā arī depresijām.

 

Šī publikācija ir radīta sadarbībā ar talantīgo žurnālisti Gunu Rozi un žurnālu „Citāda pasaule” (Nr.9).

 

Avots: astronet.lv

princesemince princesemince 18. Jan 2011, 11:19

man mājās ir maziņš auniņš. jau gaidot, izpētīju zīmes skaidrojumus, biju sagatavojusies, ka būs baigais aktīvists, bet dabā saskāros, ka tā aktivitāte ir lielāka, kā es vispār varēju paredzēt 😃 un noteikti jau tagad varu pateikt - ja nodrošina ar pietiekamām sportiskām aktivitātēm jau šajā vecumā, tad ar bērnu ir ļoti, ļoti viegli 😀

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 18. Jan 2011, 11:12

ui jā mans dvīnītis arī ar muti brauc 😃
Ciet,kad guļ,bet kamēr iemieg vienalga vārās 😃

Par aunēnu tik pagaidām varu teikt to,ka nevar nosēdēt mierā un visur jātiek 😃

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 18. Jan 2011, 11:06

Manai Jaunaviņai arī atbilst precīzi 😀