Rabarberu sorberts

Rabarberu sorberts

21. Mar 2012, 19:46 taschinka taschinka

Sācies rabarberu laiks un tā kā man ļoti garšo tie visādos veidos,tad meklēju receptes un nonācu līdz šai-rabarberu sorberts.

 

Pagatavošana ir pavisam vienkārša un nepieciešams pavisam maz,rabarberi,nedaudz cukurs.Var pievienot vēl klāt kādu augli,vai ogas,daudzi receptēs rakstīja,ka rabarberam nav īpašas garšas un prasās klat vēl kaut kas,bet man neprasījās gan.

 

Sākam gatavot šo gardumu.Ņemam 500g rabarberu (var arī mazāk un vairāk),nomizojam,sagriežam mazos gabaliņos.Liekam katliņā,pieberam ap 3 ēd.k cukuru un 1 ēd.k ūdeni.Cukurs ir pēc katra vēlēšanās,man pārāk salds negaršo.Vāram uz nelielas uguns,ik pa laikam apmaisot līdz rabarberi sāk sķīst ārā.Tad atdzesējam un sablenderējam.

 

Šajā brīdī mēs šo gatavo masu varam izmantot kā ievārījumu.Bet,lai pagatavotu šo desertu liekam saldētavā šo gatavo masu uz 5 stundām.Būtībā laiks atkarīgs no rabarberu ievārījuma daudzuma.Ik pa stundai izņemam un ar putojamo slotiņu kārtīgi izmaisam,un liekam atpakaļ saldēties.Gatavu sadalīju ar konditorejas šprici pa porcijām.

 

Rabarberi ir diezgan  skābi,un šo desertu daudz neappēst,tad man ienāca prātā pagatavot rabarberu saldējumu.Saputojam saldo krējumu ar nedaudz cukura un pievienojam šo rabarberu sablenderēto masu,kārtīgi izmaisam un liekam saldētavā kā iepriekšs minēts uz 5 stundām.

 

 

taschinka taschinka 23. May 2011, 13:57

Jā,tiešām,jo no rabarberiem izdalās sula.
Bet receptes ir dažādas ir kur liek cukuru daudz vairāk,ir kur ūdens vietā pievieno sulu.