Mmm, piparkūku smarža! Tā noteikti pietuvinās Ziemassvētku sajūtu atnākšanu!
Sastāvdaļas:
100ml medus
1glāze cukurs
150g sviests vai margarīns
100ml piens
ap 700g milti
2 tēj.k soda
garšvielas piparkūkām 1 paciņa
Pagatavošana:
Katliņā ieliekam medu,cukuru,pienu,uzsildam līdz cukurs izkusis,turpinam karsēt uz uguns un pievienojam margarīnu,maisam līdz izkūst.
Tad pievienojam sõdu un intensīvi maisam,masa uzpūtīsies.Maisam līdz sī masa paliek brūna,jo brūnāka masa jo brūnākas būs piparkūkas.
Kad šis ir paveikts un masa ir tiešām tumši brūna,tad maisam iekšā miltus. Mīcam mīklu līdz tā nelīp pie rokām.Bet tomēr nepārcenšamies ar miltiem,mīkla mazliet būs lipīga,bet mīcāma.
Ieliekam maisiņā un paturam istabas tempertūrā 2-3 stundas. Tad rullējam mīklu un spiežam cepumus.Mīkla ir cieta,bet rullējot it nemaz nelīp ne pie virsmas,ne arī pie ruļļa.
Līdz ar to mīklu ir iespējams izrullēt tik plānu cik vēlamies,kaut papīra biezumā. Cepam cepumus ap 200 grādiem līdz tie skaisti brūni.Jo plānāk cepumi,jo ātrāk cepas.Aptuvenais laiks 10 minūtes.
Tikko cepti cepumi ir mīksti,bet tiklīdz tos noņem no plats tā tie sastingst un kļūst kraukšķīgi,trausli.
Šīs piparkūkas ir kraukšķīgas,maigas,plānas,mutē kūstošas.
Smērēt vai nesmērēt ar olu,tā ir pašu vēlēšanās.Es nesmērēju.
Piparkūku garšvielas var likt gan tanī brīdī,kad masa vēl uz uguns,gan kopā ar miltiem.
1 paciņa ir 20g firmas Valež vai arī 1 paciņa firmas Anatols 15g.
cik ir viena paciņa piparkūku garšviela,jo to,ko es pērku ir 500g iekšā?
Paldies par atbildi. Jo recepte ir dikti līdzīga manai,tik ar mazākām izejvielām,kas ir pat labāk 😃
Vienmēr lūdzu!
👍