Pieneņu medus

Pieneņu medus

26. Mar 2012, 14:24 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

 Nolēmu arī es šogad izmēģināt roku  pieneņu medus pagatavošanā. Skat, kā es darbojos un kā sanāca =))

Savācām pieneņu galvas laukos kur tās ir pavisam skaistas un tītas.

Aptuveni kādas 300 pienenes. Atdaliju dzeltanās lapiņas lai medus nav tik rūgts.

 

 

Aplēju ar karstu ūdeni tā lai visas ziedlapiņas apņem.

Atstāju pa nakti lai ievelkas.

No rīta izkāsu caur sietu un liku vārīties uz lēnas uguns. Šķidruma man sanāca mazliet vairāk kā litrs.

 

 

Pievienoju cukuru 1:1 Turpināju vārīt aptuveni 1h.

 

 

10 min. pirms gatavības piespiedu 1 citrona sulu, lai garšā nav tik kreptīgs.

 

Vāriju vēl kādu brītiņu un tad jau gatavs. Pildīju burciņās.

 

Dikti veselīgi un garšīgi.

 

 

 

LOGO