Māmiņa Kristīne iesūtījusi recepti, kā soli pa solim pagatavot čipsus no pašmāju kartupeļiem! Izmēģini šo uzkodu pagatavot arī pati!
Sastāvdaļas:
{pic:1}
- 3 vai 4 kartupeļi
- cepšanas eļļa
- garšvielas pēc pašu vēlmēm
Pagatavošana:
{pic:2}
Sagriez kartupeļus plānās, plānās šķēlītes, apmēram tik plānās kā papīrs. Nosusini kartupeļus virtuves papīra dvielī un ieliec uz neilgu brīdi ledusskapī.
{pic:3}
Uzkarsē eļļu. Lai pārliecinātos, ka eļļa ir uzkarsusi, ieliec vienu kartupeļu šķēlīti. Ja tā ir mazāk kā minūtes laikā apbrūninās, elļa ir gatava cepšanai.
{pic:4}
Vienlaicīgi cep 5-6 čipsus līdz tie kļūst zeltaini brūni. Novieto to uz šķīvja,kurā ieklāt papīra dvielis, lai čipsi nožūtu un atdotu lieko eļļas daudzumu.
{pic:5}
Ja ir pieejama, pārkaisi ar gardu garšvielu. Es izmantoju no Vācijas vesto popkorna garšvielu ar siera garšu.