Pašgatavoti mājas čipsi

Pašgatavoti mājas čipsi

27. Sep 2010, 21:45 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņa Kristīne iesūtījusi recepti, kā soli pa solim pagatavot čipsus no pašmāju kartupeļiem! Izmēģini šo uzkodu pagatavot arī pati!

 

Sastāvdaļas:

{pic:1}

- 3 vai 4 kartupeļi

- cepšanas eļļa

- garšvielas pēc pašu vēlmēm

Pagatavošana:

{pic:2}

Sagriez kartupeļus plānās, plānās šķēlītes, apmēram tik plānās kā papīrs. Nosusini kartupeļus virtuves papīra dvielī un ieliec uz neilgu brīdi ledusskapī.

{pic:3}

Uzkarsē eļļu. Lai pārliecinātos, ka eļļa ir uzkarsusi, ieliec vienu kartupeļu šķēlīti. Ja tā ir mazāk kā minūtes laikā apbrūninās, elļa ir gatava cepšanai.

{pic:4}

Vienlaicīgi cep 5-6 čipsus līdz tie kļūst zeltaini brūni. Novieto to uz šķīvja,kurā ieklāt papīra dvielis, lai čipsi nožūtu un atdotu lieko eļļas daudzumu.

{pic:5}

Ja ir pieejama, pārkaisi ar gardu garšvielu. Es izmantoju no Vācijas vesto popkorna garšvielu ar siera garšu.