Padomi, kā kopt matus pēc dzemdībām

Padomi, kā kopt matus pēc dzemdībām

27. Sep 2011, 10:35 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ļoti bieži sievietēm pēc dzemdībām izkrīt mati. Kāpēc tas notiek? Kā ar to tikt galā?

 

Māmiņām pēc dzemdībām un laktācijas laikā organismā samazinās estrogēna hormonu daudzums, kas ir "atbildīgs" par matiem. Arī mani kā 2 bērnu māmiņu tas skāra, es neesmu izņēmums.

 

Tomēr es zinu, kā saviem matiem palīdzēt arī pēc dzemdībām.

 

Iegādājieties dadžu eļļu ar keramīdiem. Daudz teiks: "Tas nepalīdz!" Bet vai jūs to pareizi izmantojiet? Es esmu to pārbaudījusi uz sevis! Palīdz patiešām!

 

Un tātad, pierakstiet!

 

Ieteikumi lietošanai. Stundu pirms gulētiešanas iemasējiet galvas ādā un matu saknēs eļļu un izķemmējiet matus. Apedziet matus ar maisiņu un ietiniet to siltā dvielī (lai tas būtu silts, uzlieciet uz mirkli uz radiatoriem). Šīs stundas laikā dvieli varat sildīt arī ar fēnu. Pēc tam noņemiet maisiņu no galvas, izsusiniet matus ar dvieli un dodieties gulēt.

 

 Uzreiz jāsaka, ka spilvenam jāliek sliktākā spilvendrāna, jo no rīta to var izmest.

 

Un no rīta, kad esi pamodusies, izmazgā matus šampūnu 2 reizes līdz mati ir attīrīti no eļļas.

 

Atkārtojiet šo procedūru 1 reizi nedēļā 4 nedēļu garumā, pēc tam reizi mēnesī gada garumā. Un pēc tam var to atkārtot reizi pusgadā profilaksei.

 

Tāpat iesaku iegādāties aptiekā šampūnu "Pret matu izkrišanu".Firmai šajā gadījumā nav īstas nozīmes.

 

Vari izmēģināt arī darvas šampūnu, kas palīdz pie dažādām matu problēmām- sākot ar blaugznām un beidzot ar matu izkrišanu. Bet vislabāk izmantot šo šampūnu kursa veidā, jo šampūnā nav silikona, tāpēc katrai mazgāšanai nederēs.

 

Bet ja jums, neskatoties uz šīm procedūrām, mati vienalga izkrīt, noteikti būtu jādodas pie ārsta trihologa. Ārsts ieteiks, kā rīkoties tieši jūsu gadījumā.

 

 Matu izkrišana var būt saistīta ar nepareizu uzturu, tāpēc padomā, ko un cik bieži ēd.

 

Vēl varu jums ieteikt padzert vitamīnus, kuri satur dzelzi, cinku, kalciju, magniju, fosforu. Tie stiprina matus un stimulē to augšanu.

 

Ir vēl viens līdzeklis,kurš man ļoti palīdzēja.

 

Tātad: sajauc 1 ēdamkaroti šņabja, 1 olas dzeltenums un iemasē galvas ādā. Pēc 40 minūtēm izskalo ar karstu ūdeni.

 

Zinu, zinu, ka jaunajām māmiņām nepietiek laika, lai parūpētos par sevi, tomēr šajā gadījumā ir arī cita izeja.

 

Vari izvēlēties kādu līdzekli no kosmētisko līdzekļu klāsta, kas palīdz stiprināt matus konkrētā periodā, t.i., periodā, kad organisms mēģina tikt galā ar hormonālo disbalansu. Šos līdzekļus ir pavisam viegli un ātri izmantot, tāpēc jaunajai māmiņai noteikti atradīsies piecas minūtes, ko veltīt sev un saviem matiem!

 

Meitenes, tāpat var pateikt, ka matu izkrišana ir dabisks process. 6 mēnešus pēc dzemdībām matu izkrišanai vajadzētu mitēties, kad līdzsvarosies hormonālās izmaiņas un līdz ar to pazudīs arī matu izkrišana.

 

Anastasija Koškina, stiliste friziere

anastasijakoshkina@inbox.lv

 

Plantur 39- šampūnu un tonika sērija māmiņām, kuru organismā ir hormonu disbalanss

 

 

Plantur 39 matu kopšanas līdzekļi. Kaut arī uz produktiem ir norādīts, ka tie domāti matu kopšanai sievietēm, kuras sasniegušas 40 gadu vecumu, produktus var lietot sievietes jebkurā vecumā. Jo hormonu disbalanss sievietes var skart jebkurā dzīves periodā.

Plantur 39 šampūns normāliem matiem. Šampūnā esošais kofeīns aizkavē hormonu izraisītu matu vājumu stadijas. Matu mazgāšanas laikā matu aktīvā sastāvdaļa iekļūst matu folikulā, stiprinot matu sakni un pašu matu.

Plantur 39 šampūns un kondicionieris krāsotiem matiem. Kofeīna šampūns krāsotiem un bojātiem matiem ar dabīgu kviešu ekstraktu un provitamīnu B5 uzlabo un atjauno bojātu matu struktūru. Mati top gludi un intensīvi spīdīgi.

Plantur 39 kofeīna toniks matiem. Toniks pagarina mata augšanas fāzi, darbojas pret matu izkrišanu. Produkts jālieto reizi dienā, iemasējot galvas ādā. Nav jāizskalo!

 

P.s. Plantur 39 produkciju var iegādāties visās aptiekās, Stockmann, Douglass un Kolonna veikalos.