Orhidejas, smaržas un žurnāli

Orhidejas, smaržas un žurnāli

22. Nov 2010, 11:20 Muuna Muuna

Ja vēlies uzzināt, kādas ir māmiņas Ligitas vājības, ieskaties viņas stāstā sievišķīgo vājību konkursam!

{smallpic:1}

{smallpic:2}

Mana kaislība Nr. 1 ir orhidejas. Dievinu!!! Manās mājās to ir vismaz 7. Neesmu pat īsti saskaitījusi, cik precīzi. Agrāk iegādājos tās pa vienai dažādos mēnešos, ar domu, lai vienmēr mājās būtu kaut viena ziedoša orhideja, bet tā nu sanāca, ka pagājušā gada nogalē piecas no tām uzziedēja tieši uz mana dēliņa piedzimšanu un zied vēl joprojām.

 

Viena no tām zied bērnistabā dēliņam par prieku! Tas patiesi bija pārsteigums. Bet var jau būt, ka pie vainas apkures sezona, jo orhidejas mīl siltumu. Laiciņam jāpaiet arī līdz ziedēšanai un manējās sāka atkal augt ap novembra sākumu. Vājība ar orhidejām ir tik liela, ka esmu gatava tās iegādāties arī par pēdējo naudu. Ne reizi vien tā ir bijis! Bet labi, ka vīrs par to tikai pasmaida un viņam prieks, ka man prieks! Jauna orhideja mani spēj iepriecināt visvairāk!!!

{smallpic:3}

{smallpic:4}

Viena no manām visu laiku spēcīgākajām vājībām ir smaržas un dažādi aromāti. Tie ir ļoti spēcīgi antidepresanti un lieliskas zāles pret „izkāpu-šorīt- ar-kreiso-kāju” garastāvokli. Gan smaržas, gan mājas aromāti, gan aromātiskās sveces un ēteriskās eļļas. Un ziemas garie, sniegotie vakari ir kā radīti smaržīgām svecēm un aromātiskajiem kociņiem siltas un mājīgas noskaņas radīšanai. Pie šī visa noteikti piederas arī smaržas, bet tās gan izvēlos pārdomāti un lielākoties nemainu. Manas pašas pirmās un vēl joprojām mīļākās smaržas ir Gucci Eau de Parfum II. Mandarīns, ciedrs, greipfrūts un jasmīns austrumnieciskā noskaņā.. 100% mana! Arī dāvanas draugiem nereti izvēlos smaržīgas :)

 

Vēl kā jau tipiska sieviete, esmu ļoti zinātkāra – interesējos par visu – par modi, mūziku, grāmatām, par visādām interesantām tēmām un tagad jau arī par bērniem! Lasu ļoti daudz – gan grāmatas, gan žurnālus, bet tieši sieviešu žurnāli laikam ir mana vājība Nr. 3. Vīrs noteikti tam piekristu, jo ar tiem viņaprāt, ir pilna māja. Tas ir mans mīļākais laika kavēklis. Sākās vēl tad, kad strādāju un turpinās tagad, kad mājās audzinu savu puisīti. Atceros, ka tā bija mana vislabākā atpūta pēc grūtas darbdienas. Kaut uz vienu stundu domas aizklīst pavisam citā pasaulē, kur tik daudz sievišķīgu un skaistu lietu un interesantas informācijas.

 

Tas ļauj padomāt par kaut ko pozitīvu un galu galā – pašai par sevi! Tam es vienmēr varu atrast laiku – kaut vai ar vienu aci lasot, kamēr baroju mazo. Šobrīd lasu Veselību, Shape, Mans Mazais un Unu. Daudz, bet man patīk! Un ir patīkami gaidīt, kad tie iekritīs manā pastkastītē. Un arī mammai un krustmātei prieks, jo žurnālus vēlāk vedu viņām lasīt!

 

To vājību, šķiet, ir vēl vairāk, tomēr šīs trīs ir nemainīgas :)

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

rebekija

Man ir tieši tā pati problēma😃

Bet toties es vasarā tieku galā ar balkona puķēm (sev par lielu brīnumu!!)

Muuna Muuna 24. Feb 2010, 11:35

elerin
oi, par tām varētu stāstīt un stāstīt 😀
Man orhidejas stāv mājās uz palodzēm, bet, kad sākas pavasaris un vasara turu tās PIE loga kaut kur tuvumā, jo tiešos saules staros ar viņām drīz vien būs cauri... Orhidejas ir nevis jālaista, lejot ūdeni uz saknēm un lapām, bet gan jāliek ar visu trauciņu ūdenī mērcēties. Es parasti visas salieku vienā lielā bļodā vai vannā uz nakti un no rīta atkal salieku pa vietām. Vēl Depo esmu iegādājusies tādu smidzināmo uz lapām, jo tās var palikt sausas un plaisāt. Tāpēc laiku pa laikam der apsmidzināt. Īpaši siltajā sezonā. Vēl orhidejām nepatīk tumši trauki, kuros tās tiek liktas. Ne velti tie traucieņi, iekš kurām viņas pārdod, ir caurspīdīgi - saknēm jābūt gaismā.
Ir tāda ļoti izplatīta orhideju suga Falenopši - parasti tiem ziedi nokrīt, bet kāts paliek un ir dzīvs. Daudzi steidzas to nogriezt, bet tas nav pareizi, jo uz šī kāta pēc laika radīsies jauni atzari. Orhidejas pašas parāda, kad jāgriež nost kāti, jo tie visbiežāk nokalst. Un tas ir normāli 😀 Varbūt kādai no jums, kam ir bijis, tieši šis apstāklis licis padomāt, ka zieds aiziet bojā, bet tā nav 😀 Tas tikai nozīmē, ka pēc laika viņa dzīs jaunus zarus no pašām saknēm 😀
Nu tas tā īsumā par galvenajām lietām 😀
Ir viņas cimperlīgas, bet tomēr mitrināšana tikai 1x nedēļā un miers un jāatceras šīs pāris lietas 😀 Toties ziedi turas mēnešiem 😀 mmm... 😉

24. Feb 2010, 10:50

oi man nesanak ilgi uzturēt pie dzīvības orhidejas,vnm novīst un paliek tikai kociņi ar lapiņām😃😃😃

24. Feb 2010, 10:23

mana māsa arī traka uz orhidejām, tā ka nav jādomā, ko dāvināt viņai kārtējos svētkos 😀

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

Man ir bijušas orhidejas, bet visas nobeigušās☹