Nežēlīgā cīņa ar piena sēni

Nežēlīgā cīņa ar piena sēni

26. Jul 2012, 13:30 taschinka taschinka

Arī es esmu viena no tām,kas ar piena sēnīti cīnījās līdz apnikumam.Uzskatu,ka ir par to jārunā,ir jādalās,katrai ar savu pieredzi,jo nav viss tikai balts un melns.Ne vienmēr piena sēnīte rodas dēļ tā,ka lietotas antibiotikas vai nepareizi ievērota intīmā higiēna. Katrai mums ir savi iemesli,kāpēc šī problēma apmeklē un atgriežas.

Kā jau visiem zināms populārākie iemesli ko sauc par piena sēnītes sākšanos,atkārtošanos ir:

- antibiotiku lietošana

- biksīšu ieliknīsu nēsāšana

- nēsājot sintētisku,apspīlētu apģērbu

- nepareiza intīmā higiēna

- zema imunitāte

Šo visu var gan izlasīt internetā,gan saņemot padomu no draudzenēm un pat ginekologiem.Tie ir populārākie iemesli,bet diemžēl tālāk par tiem nemaz nemeklē.

Tā bija arī manā gadījumā.

Tā it kā ne no kā man arī parādījās simptomi,kas liecināja,ka man ir piena sēnīte-nieze,balti izdalījumi.Devos pie ginekologa izrakstīja man svecītes,ja nemaldos tās bija "Canifug". Jā,tās palīdzēja un sēnīte uz dažām dienām pazuda,drīzāk nepatīkamie simptomi zuda.

Tomēr vēlāk atkal viss no gala.Ginekologs izrakstīja jau ne tikai svecītes,bet gan arī iekšēji dzeramas tabletes. Sāka man stāstīt,lai nelietoju ieliknīšus,nenēsāju apspīlētu apģērbu,sintētisku apakšveļu utt. Tomēr nekas nelīdzēja.Ginekologs nolēma,ka manā gadījumā vainojama zemā imunitate,lika dzert imunitates stiprinošas zāles "Wobenzyn".

Darīju visu kā man ieteica ginekologs,lietoju visu ko rakstīja.Dažu mēnešu laikā biju lietojusi gandrīz visu,kas pieejams aptiekā.Labas bija arī iekšēji dzeramas tabletes,kas skaitās stipras "Mikomax".Kad šīs man izrakstīja,ginekologs bija pārliecināts,ka sēnīte beidzot mani liks mierā,tomēr pēc nedēļas es atkal klāt pie ginekologa.Tas bija trakums.

Lasīju caurām dienām internetā,meklēju visu kas ir saistīts ar piena sēnīti,tomēr neko jaunu neatradu.Šķita nu kā tā var būt,visiem palīdz parastas svecītes,bet man pat nelīdzēja stipras zāles.

Tad uzdūros uz kādu saitu,kur var jautāt internetā jautājumus ārstiem,es pajautāju par šo savu problēmu ginekologam.Sagaidīju  arī optimistisku atbildi,ka viņi zin un var palīdzēt.Tā kā biju varētu teikt bezizejā,ka viss izmēģināts,bet nelīdz devos pie šī ginekologa.Šis ginekologs atradās Rīgā.

Tur uz vietas mani apskatīja,ievadīja makstī krēmu,kas ārtē sēnīti " Gynofort".Pierakstīja uz vēl vienu vizīti pie savas kolēģes,kas uz vietas caur mikroskopu skatās izdalījumos cik kas ir,un kas tad pie vainas.

Gynofort krēms man līdzēja 3 dienas bija miers,sēnīte kā ar nazi nogriezta,nebija ne miņas no tās.

Jā,šajā praksē ir patīkami ārsti,smaidīgi,laipni,tomēr man cenas bija daudz par augstu.Vizītes cena 25ls,pluss vēl izmeklējumi,smēre,analīzes.Lieki piebilst,ka par piena sēnītes iemesliem tika minēts jau viss tas,kas zināms,šoreiz visu nogrūda uz stresu. Ieteica dzert labu sarkanvīnu,jo tas uzlabo asinsriti,ieteica atpūsties kaut kur bez dēla,kuram tobrīd bija 1,6 gadiņi.Bet tas viss man izraisīja gan dusmas,gan smaidu,jo lai nu ko,bet stress man noteikt nebija,tas noteikt nebija iemesls tam visam. Bet labi,centos tam visam noticēt.

Pēc nedēļas atgriezos uz šo praksi jau pie tās ginekoloģes,kura specializējas tieši piena sēnītes jautājumos.Visu sīki un smalki neatceros,tik zinu,ka mikroskopā atrada vainu,bija kaut kas par daudz. Izrakstīja,protams,atkal zāles,svecītes,bet cerības bija jau zudušas.

Divās vizītēs šajā praksē es atstāju 100ls un tas vēl neskaitot ceļu,jo es dzīvoju 70km no Rīgas,papildus vēl visas zāles.

Kā jau minēju,ārsti patīkami,smaidīgi,bet ar vēlēšanos nopelnīt.Gribeja,lai es vēl trešo reizi atbraucu pie viņiem,bet nē,to es nevarēju atļauties.Šķita,ka vilcinās ar ārstēšanu,lai tik es vairāk braucu un maksāju.

Tā es turpināju iet pie sava vietējā ginekologa,lai daudz maz varētu ikdienu normāli pavadīt,lai sēnīte man tā netraucē.

Ticība nebija nevienam,visi tik runā,es tik maksāju,bet cēlonis nebija atrasts.Tika ārstēta vaina,bet bija jāmeklē cēlonis.

Tā tas turpinājās 3,6 gadus.Dzēru visu laiku dažādus vitamīnus,lietoju dažādas svecītes,smēres,man pat šķiet,ka tiešām esmu izmēģinājusi visu,kas ir domāts sēnītes ārstēšanā.Kopā pa šiem gadiem sēnītes ārstēšanā izmetu milzīgu naudu,jo zāles šai problēmai ļoti dārgas.

Tagad pievērsīsimies jau mūsdienām un mazliet labākām ziņām.Te pat netālu,sieviešu klubā bija iespēja tikt pie "Pearls YB" testēšanas.

Pāris dienas un bija rezultāts,sēnīte mitējās.Tā es šīs pērlītes turpināju dzert no vietas vairākus mēnešus,jo bija bail,ja pārstāšu viss atgriezīsies.Protams,nebija tā,ka sēnīti pilnīgi zudusi,tā bija mitējusies un ļāva man daudz maz merīgi dzīvot.Arī vīrs dzēra šīs pērlītes,jo kā zināms arī vīriešiem var būt šī piena sēnīte,bet tik tā var viniem netraucēt.Tomēr izbrīnu rada tas,ka neviens ārsts pie kā es griezos neteica man ,ka arī vīram būtu jāārstējās.

Tā es dzīvoju ar šīm pērlītēm,beidzot kaut kas,kas ilgāku laiku līdz.Jāpiemin arī Floragyn svecītes,kas ir loti labas maksts mikrofloras atjaunošanai.Tās es ik pa laiciņam profilaktiski lietoju un ikdienā Floragyn intīmziepes.

Tomēr vēl nebija atrasts cēlonis,kāpēc es nevaru pilnībā atbrīvoties no šīs trakās problēmas.

Man pašai jau bija radusies viena doma,kāpēc tā.Ļoti daudzus gadus es lietoju dzelzs preparātus,kas izraisa cieta vēdera problēmas.Un internetā izlasīju,ka visa imunitāte slēpjās tieši zarnu mikroflorā,tad paliku pie šī,ka vainīgs mans vēders.

Citu iemeslu dēļ devos pie ādas ārsta,un tur uztaisot analīzes atklājās,ka man ir pastiprināta kuņģa baktērija.Kaut kā tā tas saucās. Jā,tas bija no tā,ka es tik ilgi lietoju dzelzs preparātus un tiesi šis bija cēlonis piena sēnītei,jo bojata zarnu mikroflora.

Ādas ārsts man izrakstīja kuģa skābes mazinošas tabletes,tās līdzēja.Sēnīte mani pagaidām netraucē,bet man būtu jāārstējas ilgstoši.Tā kā manā gadījumā neviens no iepriekšs minētajiem iemesliem vispār nebija pie vainas,bet gan sen ieilgusī problēma ar vēderu.Tagad man jāturpina ārstēt kuņģi.

Gribas teikt tā,ka reti kuršs meklē cēloni,parasti tik ārstē problēmu,kas tā pat agri vai vēlu atgriežas,ja neizrauj ar visām saknēm.

Tāda nejaušība vizīte pie ādas ārsta atklāja manu problēmu.Protams vēl pāragri priecāties,bet vismaz man ir daudz labāk,sēnīti nemanu jau pāris nedēļas,tā jau sen nebija bijisJau biju aizmirsusi kā tas ir dzīvot bez raizēm ik dienu.

Uzticība ārstiem man nav,jo škiet,ka visi tik vēlas nopelnīt uz mūsu problēmām.Biju ļoti dusmīga uz ārstiem,jo tik ilgu laiku mocījos ar to piena sēnīti,ka vārdi pat trūkst.

Nevienam nenovēlu šo trako problēmu,jo tas tiešām traucē normāli dzīvot.tas traucē gan fiziski,gan morāli,tas nogurdina,atņem spēkus.

Stipru veselību visiem!

 

Floragyn vaginālās lodītes. Tās kontrolē un uztur vaginālās mikrofloras dabīgo līdzsvaru. Atjauno dabīgo pH līmeni, mīkstina un atveseļo gļotādu.

Tās ir īpašas ar to, ka tās satur laktobakēriju lizātu (tas nomāc patogēno baktēriju vairošanos), kviešu dīgstu glicerīdus, vitamīnu C, pienskābi un jūras augu ekstraktu.