Nav tādu gadījumu, kad banka būtu izlikusi uz ielas ģimeni ar bērniem

Nav tādu gadījumu, kad banka būtu izlikusi uz ielas ģimeni ar bērniem

15. Feb 2010, 10:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Labdien! 

Pati strādāju bankā un neesmu dzirdējusi NEVIENU gadījumu, kad kāda ģimene ar vai bez bērniem būtu izlikta no sava VIENĪGĀ mājokļa. Ja jūsu rīcībā ir tāda informācija, tad norādiet konkrēti banku, nevis attieciniet negatīvu informāciju par visām kredītiestādēm.

 

Cik zinu, bankas dara visu, lai palīdzētu klientiem un kopīgi meklē risinājumus. Plus gribētu izteikt savu viedokli par vairums kredītņēmēju, kas šobrīd irnonākuši lielās grūtībās: Visi tagad skandē, ka vainīgas ir Bankas?!!

 

Izveidojusies situācija, ka tieši banka ir uzspiedusi patērētājam (skolotājiem, celtniekiem, tirdzniecības darbiniekiem) ņemt simtiem tūkstošu eiro lielu kredītu mājokļa iegādei. Rodas likumsakarīgs jautājums, kur tajā mirklī bija paša kredītņēmēja atbildība un veselais saprāts? 

 

Tiem, kas apsvēra savas nākotnes iespējas, visus plusus un mīnusus un nedzīvoja sapņu pasaulē, šobrīd šādu finansiālu problēmu ir stipri mazāk. 

 

Tagad skaļi runā par saukli "Aizņemies atbildīgi", kaut tas bija aktuāli visu laiku. Ticiet man, arī es kā bankas darbinieks gribēju un gribu privātmāju, džipu, kaut lielāku dzīvokli, bet ģimenē izvērtējām, ka NEVARAM to atļauties, kaut abiem ar vīru juristu ir darbs. 


p.s. Ja arī Tev ir kāds stāsts vai viedoklis, kā šobrīd klājas kredītņēmējiem - ģimenēm ar bērniem, raksti Māmiņu klubam: redakcija@maminuklubs.lv

28. Jul 2009, 09:23

dusmas klausīties - cik mums slikti, kādi mēs nabadzīgi! Nevajag spļaut pāri savam līmenim! Mēs 3 gadus nodzīvojām īrētā dzīvoklī, jo NEVARĒJĀM atļauties paņemt kredītu pirkšanai, nevis tādēļ, ka nebūtu ienākumu, bet sapratām, ka, ja nu kas, tad būs, atvainojiet, dirsā! Un nekas nenotika ne mums, ne mūsu bērniem! Varētu padomāt, ka LV dzīvoklis ir vai nu vecāku vai obligāti pašu īpašumā un citas iespējas dzīvot nav.

28. Jul 2009, 08:59

Pilnīgi piekrītu - jādomā bija mums - ņēmējiem! Jā, arī man un vīram ir gan līzings, gan kredīts, gan kredītkartes, bet mums tas arī patreiz pa kabatu nesit, jo mēs domājām un pieļāvām visus variantus pirms ņēmām!
Protams, teikt, ka bankas meta pakaļ u.tt. - nu un, ka meta? Tagad met visādas brīnumzālītes, vai tad tāpēc ir jāpērk? Vienmēr kaut ko met pakaļ, bet skriet pakaļ modei un akli uzticēties reklāmām uzmanīgi neizvērtējot kas ir kas ir, maigi izsakoties, naivi.