Meiteņu pubertāte iestājas agrāk!

Meiteņu pubertāte iestājas agrāk!

09. Jun 2011, 13:16 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Žurnālā Pediatrics publicētajā pētījumā atklājās, ka Amerikā meitenes sasniedz pubertāti daudz agrāk, novērojot krūšu attīstību, bet neņemot vērā pirmo menstruāciju vecumu.

 

Šajā pētījumā piedalās 1200 meitenes vecumā no 6 līdz 8 gadiem Ņujorkā, Cincinatti un Sanfrancisko.  

 

Pētījums atklāja meiteņu skaita pieaugumu,kurām pubertāte iestājas starp 7 un 8 gadu vecumu. Respektīvi 23% no 7 gadīgām melnādainajām meitenēm iestājās pubertāte, salīdzinot ar pētījumu 1997.gadā, kad 15% melnādainajām meitenēm iestājās pubertāte 7 gadu vecumā. Savukārt starp baltādainajām meitenēm 10% meitenēm šajā vecumā sākās krūšu attīstība, kas bija divreiz vairāk nekā 1997.gadā.

 

Pētnieki nav droši par to, kas izraisījis šo agro attīstību, tomēr apsver tādus faktorus kā aptaukošanās pieaugums, ārējās vides ietekme, piemēram, estrogēnu daudzums plastmasā, ķimikālijās un pārtikā.

 

Tāpat zinātnieki nav pārliecināti par to, ko šie rezultāti nozīmē jaunām meitenēm, bet tas rada bažas par saikni starp menstruāciju agrāku sākšanos un paaugstinātu krūts vēža risku, par saikni starp agru pubertāti un zemu pašapziņu un negatīvu ķermeņa tēlu, tāpat pieaug varbūtība, ka meitenei var būt nepieņemama uzvedība, kas iespējams var beigties ar neplānotu grūtniecību.

 

Māmiņas, kādā vecumā jums sāka attīstīties krūtis? Ja Tev ir meita jau skolas vecumā, vai viņa attīstās ātrāk nekā Tu?