Māmiņa Ieva Ādamsone pievērsusies arī kulināres prasmēm. Piedāvājam pagatavot gardu kūku!
Biskvīts
Katrai biskvīta plātij nepieciešams: 250g sviesta; 250g cukurs; 5 olas; 250g milti; 50g kartupeļu ciete; 1g sāls; soda.
{pic:4}
{pic:5}
Saputo sviestu. Sakuļ atsevišķi olas baltumu ar cukuru un dzeltenumu ar cukuru. Sviestam pievieno sakulto olas dzeltenumu, iesijā miltus, sakuļ. Masai pievieno dzēstu sodu. Iecilā olas baltumu.
{pic:6}
Uz cepamā papīra izklāj masu un liek cepties 180 grādos līdz brīdim, kad biskvīts kļūst zeltaini brūns un tas sāk "pļāpāt" (ieklausoties biskvīts čaukst), un iedurot irbulīti tas ir sauss.
Krēms 300g sviests; vārītais kondensētais piens; kondensētais piens.
{pic:1}
Sakuļ sviestu. Atsevišķi sakuļ kopā kondenzētos pienus un pamazām pikuļ sviestam. Masu kārtīgi saputo.
{pic:2}
Stap bizkvītiem ieklāj ievārijumu un krēmu. Visu torti noklāj ar šo masu un izrotā.
{pic:8}
Gatavs!
Piedalies arī Tu Iļģuciema maiznīcas konditorejas konkursā „Cepam tortes, smalkmaizītes un citus gardumus Lieldienu galdam!” Uzzini vairāk ŠEIT!
mmmm siekalas saskrēja mutē😃
jā biskvītiem tiešām daudz veidu!
ak dies'! jāiet uz veikalu un jānopērk kas gards vai jāpagatavo pašai 😀 šī kūka izskatās ļoti kārdinoša.