Māmiņa Ilze Lipska parāda, kā vēl marinēt kāpostus.
Vajag:
- kāpostus,
- gurķus,
- tomātus,
- ābolus,
- dilles, upeņu lapas
Marinādei: uz 2 litriem ūdens 5 ēd.k. sāls, 5 ēd.k cukurs, 400ml 9% etiķa.
Pagatavošana:
{pic:1}
Sagriežam kāpostus.
{pic:2}
Kārtojam burciņā - upeņu lapa uz diļļu kāti, kāposts, ābols, gurķis, kāposts. Citā burciņā atkal gurķa vietā tomāts, vai arī abi divi. Divas vienādas burciņas nekad nesanāks!
Uzvārām marinādi, etiķi pielejam pašās beigās, kad jau uguns noslēgta.
{pic:3}
Tad lejam burciņās, liekam pasterizēties 20 minūtes.
{pic:4}
{pic:5}
Aizskrūvējam un apgāžam otrādi, lai atdziest.
Ilzīt, ja man būtu tik daudz sataisīts, varētu vairakus gadus ziemas pārlaist,,,,,malacītis!!!!
😀😀😀
Ilzīt, ja man būtu tik daudz sataisīts, varētu vairakus gadus ziemas pārlaist,,,,,malacītis!!!!
😀😀😀