Marinētas ceptas raudas

Marinētas ceptas raudas

15. Mar 2012, 15:30 veesma veesma

 

Šoreiz pastāstīšu, ko darīt ar mazām zivtelēm, kuras vīrs vai draugs ir sazvejojis.

Pagājušajās brīvdienās mana draudzene atveda maisiņu ar tikko sazvejotām raudiņām (vīrs esot daudz piebļitkojis un viņa nolēmusi ar mums padalīties).

Domāju, ko ar viņām darīt, kad vīrs ierosināja, lai es viņas apcepu un iemarinēju. Tā arī izdarīju.

Zivtiņas vīrs iztīrīja un iesālīja.

Tad es viņas apviļāju miltos un apcepu.

Pagatavoju marinādi:

Uzvārīju 1 litru ūdens, iebēru 3 sagrieztus sīpolus, 3 lauru lapas, 10 melnos piparus un pavārīju kādas 5 minūtes. Tad piebēru kādu pustējkaroti sāsi, 3 EK cukura, pielēju 100 ml etiķa un uzvārīju visu.

Es visu gatavoju pēc garšas, visas devas ir aptuvenas. Pikantumam var pielikt vai nu sinepju graudiņus, vai tējkaroti sinepju.

Var likt klāt želantīnu, bet es neliku. 

Marinādi nedaudz atdzesēju un siltu uzlēju zivīm.

Vislabāk garšo otrā dienā, kad zivis ir iemarinējušās.

Aiznesu pagaršot arī draudzenei, kura zivteles iedeva, viņa teica, ka garšo labi, un, ka pati nemaz nebija iedomājusies, ka mazās raudiņas var arī samarinēt. Viņa visu laiku esot vienkārši apceptas miltos savējiem gatavojusi.

Labu apetīti!

 

Recepti var apskatīt arī manā fotoblogā:

{fotoblog:4198}