Vēl pirms ierobežoju savu ēdienkarti gribēju saēsties siļķi un sīpoliņus.
Vajadzēs.
Siļķi
Sīpolus
sāli
laurulapu
piparus
70% etiķa esenci.
Atīra siļķi, sagriež gabaliņos apber ar sāli. Nomizo sīpolus sagriež ripoņās.
Daudzums atkarīgs no velmēm. (Sīpoli nebūs par daudz!)
Sīpolus liek katlā apleja ar ūdeni tā, lai apņem sīpolis, liek vārīties līdz pirmajam burbulim. Ja sīpoli dabūs pavārīties zudīs kraukšķīgums.
Kad sagaidīta pirmais burbulis pielej esenci 1ēd. k. uz 1l.ūdens. Pievieno piparus un lauru lapu.
Noņem no uzuns un liek atdzist.
Kad sīpoli padzisuši liek klāt siļķi un kārtīgi samaisa. Garšojot šķidrumu pārbauda stiprumu, manā gadījumā vajag vēl sāli. Pēc garšas jābūt stiprākam.
Liek vēsumā uz nakti ievilkties.
No rīta var baudīt smeķīgu siļķīti un sīpolis!
Mūsu mājā sīpoli pazūd no bļodas pirmie=)
Izmēģini arī tu, lai labi garšo!
LOGO