Marinējam gurķīšus ar burkāniem

Marinējam gurķīšus ar burkāniem

19. Mar 2010, 13:25 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņa Ilze Lipska piedāvā recepti, kā marinēt gurķus ziemas krājumiem.

 

Ilze stāsta:

Gurķu marinēšana parasti notiek vairākos etapos. Top trīslitru burkas pilnas. Kādu citu dienu salieku mazajās burciņās, jo ne vienmēr mūsu ģimenei ir nepieciešama lielā burka, jo neapēdas tik daudz vienā reizē.

Un tā kā man nav laika visu dienu pavadīt virtuvē, tad taisu vairākas reizes, pa kādām 10 burciņām. Šoreiz padalīšos ar receptēm, kā es marinēju gurķus, un atzīšos, vēl pirms pāris gadiem tā man bija ķīniešu ābece. Tāpēc ceru, ka mans apraksts un bildes kādam palīdzēs :)
Kas nepieciešams?

- gurķi

- sīpoli

- ķiploki

- burkāni

- zaļi tomātiņi

- upeņu lapas

- dilles (diļļu kāti)

- lauru lapas

- pipari

- baziliks

- marinādei uz 3 litriem ūdens 300ml 9% etiķis, 6 ēd k cukurs, 6 ēd. k sāls

Darba gaita:

{pic:1}
Tātad, ar ko sākam? Vispirms ar verdošu ūdeni izmazgājam burciņas, kurā liksim gurķīšus.
Arī vāciņus tāpat, ar verdošu ūdeni nomazgājam.  un noliekam uz dvielīša, lai nožūst.
{pic:2}
Sagatavojam visas garšvielas, respektīvi, noliekam pa rokai.
{pic:3}
Gurķus nomazgājam.
{pic:4}
Burkānus sagriežam ripiņās.
{pic:5}
Sīpolus un ķiplokus nomizojam.
{pic:6}
Tomātus arī sagriežam.
{pic:7}
Burciņā liekam  diļļu kātus.
{pic:8}
Ieliekam pāris ķiploku, piparus (uz puslitru 5-6 piparus), vienu lauru lapu, un ieberam sauju burkānu.
{pic:9}
Saliekam gurķus.
{pic:10}
Gar malām iebāžam tomātus, un virsū uzliekam vēl burkānus, kā arī mazliet baziliku.
{pic:11}
Šādi lūk izskatās mana burciņa.
{pic:12}
Tālāk top marināde. Uz 3 litriem ūdens lieku 6 ēd k sāls, un 6 ēd k cukura (zinu ka šīs proporcijas mēdz būt ļoti dažādas..) un 300 ml etiķa 9% etiķi pievieno tad, kad ūdens ar sāli un cukuru ir uzvārījies. Tad karstu marinādi lej burciņā, bet burciņas liek karsēties ūdenī.

Kopumā karsēju 15 minūtes, un lieku jau karstā ūdenī, bet nekādā gadījumā ne verdošā. Grādiem jābūt apmēram 75-80.
{pic:13}
Pēc tām 15 minūtēm ņemu burciņas ārā, aizgriežu vāciņus, un apveļu otrādi (arī lai paskatītos, vai netek garām).
Tad, kad burciņas atdzisušas, nesam uz pagrabu!
27. Aug 2009, 22:32

jā izskatās garsīģi😀es atkal gurķiem griežu galiņus nost,tā viņi vairāk uzsūc marinādi😀

27. Aug 2009, 13:06

Jā, shitadu receptīti vel nebiju redzējusi!!!!

rita123 rita123 27. Aug 2009, 08:57

izskatās gardi!Būs jāizmēģina arī šis variants.Malacis!😀😀😀😀😀😀😀

27. Aug 2009, 22:32

jā izskatās garsīģi😀es atkal gurķiem griežu galiņus nost,tā viņi vairāk uzsūc marinādi😀

27. Aug 2009, 13:06

Jā, shitadu receptīti vel nebiju redzējusi!!!!

rita123 rita123 27. Aug 2009, 08:57

izskatās gardi!Būs jāizmēģina arī šis variants.Malacis!😀😀😀😀😀😀😀