Kviešu pārslu, biezpiena sacepums

Kviešu pārslu, biezpiena sacepums

03. Feb 2012, 11:30 taschinka taschinka

Herkuless recepšu konkurss ir beidzies, bet Herkuless pārslas manā virtuvē turpina burties, jo man tās ļoti ir iegaršojušās visdažādākajos veidos.

 

Šodien pagatavoju vienkāršu, maigu sacepumu.

 

Sastāvdaļas:

 

ap 200g biezpiens (var arī vairāk)

2 glāzes kviešu pārslas (bet var arī jebkuras citas)

1 ola

1 glāze skābais krējums vai bezpiedevu jogurts (man bija puse uz pusi)

3 āboli ( daudzums pēc vēlēšanās,var arī izmantot ābolu vietā citus augļus vai ogas,bet var arī izlaist šo sastāvdaļu)

4 ēd.k cukurs

50g sviests

 

 

Pagatavošana:

 

1 glāzi kviešu pārslas sajaucam ar krējumu/jogurtu,biezpienu,izmaisam.

 

Olu saputojam ar 3 ēd.k cukura līdz izveidojas kremīga masa,pievienojam kviešu pārslu,biezpiena maisījumu,visu saputojam.

 

Lejam cepamtraukā,kas iesmērēts ar nedaudz sviesta.

 

Virsū liekam samizotus,sarīvētus ābolus,kam pāri pārberam kviešu pārslu drupačas,ko gatavojam sekojoši:

 

Sviestu,1 ēd.k cukuru un 1 glāzi kviešu pārslas sadrupinam viendabīgās drupačās.

 

 

Cepam ap 200 grādiem ap 30 minūtēm,līdz virsa ir maigi brūna.

 

 

Sacepums ir maigs,drupens.

 

 

Gardi gan!

 

taschinka taschinka 04. Feb 2012, 14:44

Jā,protams jebkuras var likt,izņemot rīsu un griķu.

taschinka taschinka 03. Feb 2012, 12:16

Sviests ir domārts,lai kviešu pārslas grauzdējas,lai ir krauksķīgas,bet,ja nepievienos arī būs labi.Var droši izlaist sviestu.