Herkuless recepšu konkurss ir beidzies, bet Herkuless pārslas manā virtuvē turpina burties, jo man tās ļoti ir iegaršojušās visdažādākajos veidos.
Šodien pagatavoju vienkāršu, maigu sacepumu.
Sastāvdaļas:
ap 200g biezpiens (var arī vairāk)
2 glāzes kviešu pārslas (bet var arī jebkuras citas)
1 ola
1 glāze skābais krējums vai bezpiedevu jogurts (man bija puse uz pusi)
3 āboli ( daudzums pēc vēlēšanās,var arī izmantot ābolu vietā citus augļus vai ogas,bet var arī izlaist šo sastāvdaļu)
4 ēd.k cukurs
50g sviests
Pagatavošana:
1 glāzi kviešu pārslas sajaucam ar krējumu/jogurtu,biezpienu,izmaisam.
Olu saputojam ar 3 ēd.k cukura līdz izveidojas kremīga masa,pievienojam kviešu pārslu,biezpiena maisījumu,visu saputojam.
Lejam cepamtraukā,kas iesmērēts ar nedaudz sviesta.
Virsū liekam samizotus,sarīvētus ābolus,kam pāri pārberam kviešu pārslu drupačas,ko gatavojam sekojoši:
Sviestu,1 ēd.k cukuru un 1 glāzi kviešu pārslas sadrupinam viendabīgās drupačās.
Cepam ap 200 grādiem ap 30 minūtēm,līdz virsa ir maigi brūna.
Sacepums ir maigs,drupens.
Gardi gan!
Jā,protams jebkuras var likt,izņemot rīsu un griķu.
Sviests ir domārts,lai kviešu pārslas grauzdējas,lai ir krauksķīgas,bet,ja nepievienos arī būs labi.Var droši izlaist sviestu.