Kraukšķīgās medus piparkūkas

Kraukšķīgās medus piparkūkas

12. Sep 2012, 23:17 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

 

ap 330g milti 135g medus 140g cukurs 120g margarīns 50g ūdens 1/2 tēj.k cepamais pulveris garšvielas piparkūkām,varu piedāvāt savu recepti:

 

- 2 kārtīgas ēd.k kanēlis

- 10 graudiņi melnie pipari 

- 8 graudiņi smaržīgie pipari             

- 1 tēj.k rīvēts muskatrieksts            

- pusotra tēj.k koriandra sēklas             

- 1/2 tēj.k kardamons            

- 1 tēj.k malts ingvers             

- 25 krustnagliņas Visu šo sablenderēju cik smalki varēju ar blenderi un pēc tam ar mīklas rulli vēl smalcināju,lai ir pēc iespējas smalkāk.Protams,ja ir kafijas dzirnaviņas,tad daudz vienkāršāk un labāk,bet tā kā man nav,tad es šādi pagatavoju.

Šis garšvielu maisījuma daudzums būs aptuveni uz 2kg miltiem.Bet tas jau arī gaumes jautājums,kuram patīk maigākas piparkūkas,kuram stiprākas.

 

 

Mīklas pagatavošana:

Katliņā ieliekam margarīnu izkausējam,pievienojam medu,cukuru,ūdeni,karsējam un maisam līdz cukurs izkusis.

Pievienojam garšvielas,cepamo pulveri un izmaisam.Maisam iekšā miltus,sākumā maisam ar koka karoti līdz var mīcīt ar rokām.Mīkla sanāk ļoti maiga,mīksta,pie rokam nelīp.

Atstājam istabas tempertūrā atdzist.kad mīkla ir atdzisusi,tad rullējam starp diviem cepamā papīra gabaliem,plānu,plānu un spiežam cepumus.

Tā kā es mīklu rullēju tiešām plānu,tad izspiedu cepumus un neņēmu katru izspiesto un neliku uz plāts,bet gan noņēmu ar nazi visu lieko mīklu starp izspiestajiem cepumiem un gatavs.Liekam cepties.

 

 

Cepam ap 200 grādiem ap 5 minūtēm,precīzi nepateikšu,bet kā cepumi viegli brūni un sausi,tad gatavi.

 

 

Izspiežot ar glāzi lielus aplīšus,izcepam un siltus sarullējam trubinā.Šīs trubiņas varam pildīt piemēram ar biezpiena saldā krējuma krēmu,vai arī ar zefīra krēmu.Būtībā ar ko vēlamies.

 

Šādi mums sanāca ļoti plānas,kraukšķīgas piparkūciņas.Tiešām gardas.