Ķirbju biezzupa

Ķirbju biezzupa

19. Aug 2012, 09:33 veesma veesma

 

Gatavosim ķirbju biezzupu. 

Biezzupas pagatavošanai vajadzēs ķirbi, burkānus, kartupeļus, sīpolus, saldo krējumu, sāli un sviestu.

Es visus komponentus lieku, kā saka uz aci. Man bija 2 kartupeļi, viens burkāns, gabals ķirbja. Ķirbim noteikti jābūt vairāk nekā kartupeļiem un burkāniem.

Liekam katliņā sagrieztus kartupeļus un sarīvētus burkānus, pārlejam ar ūdeni, lai nosedz un liekam vārīties.

Kad kartupeļi un burkāni ir gandrīz mīksti, pielieku sagrieztu ķirbi.

Kamēr viss vārās, sviestā apcepam sīpolus.

Kad dārzeņi ir mīksti, pieliekam klāt saldo krējumu, sāli un uzvārām.

Pielieku apceptos sīpolus un sablenderēju.

Ķirbju biezzupa gatava. Vēl var pielikt ķiplokus, es šoreiz biju sagatavojusi, bet kaut kā aizmirsu pielikt. Bet pēc tam izdomāju, ka varbūt visai zupai klāt nelikt, jo ne visiem var patikt. 

Mēs šo zupu ēdām ar cepeškrāsnī ceptām siermaizītēm, bet var arī ar grauzdiņiem.

Labu apetīti!

 

{fotoblog:3281}