Kas kavē pārmaiņas mūsu dzīvē? - Bailes!

Kas kavē pārmaiņas mūsu dzīvē? - Bailes!

17. Aug 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tad, ja savā dzīvē vēlies pārmaiņas, tomēr tās nespēj ieviest, tas nozīmē, ka Tevi kavē iekšējas bailes. Tās, protams, var uzveikt, vienīgi jāuzdod jautājums – vai esi gatava tās atpazīt? 

Vairāk par pārmaiņām un bailēm stāsta personības izaugsmes trenere, koučs Inta Santa.

Dzīvē mēdz būt periodi un situācijas, kuras mūs īsti neapmierina, tomēr nespējam neko mainīt. Kā apgalvo personības izaugsmes trenere, galvenais tā iemesls ir mūsu iekšējās bailes, turklāt tās visas var iedalīt četros veidos.

Pārmaiņas mūsu dzīvē var aizkavēt bailes sapņot, vai arī, tā sauktās, upura bailes, arī bailes uzņemties atbildību un bailes no kāda procesa pabeigšanas. Tādēļ svarīgi ir savas bailes atpazīt, lai ieraudzītu, kā savā dzīvē veicināt pārmaiņas!

Lai tās varētu ieviest, pirmkārt, ir jābūt vēlmei darboties jeb degsmei. Tēlos runājot – to var uzlūkot kā ziloni.

Otrkārt, pārmaiņas rosina loģika jeb racionālais prāts, ko var apzīmēt ar jātnieka tēlu – tas nosaka, kurp zilonim doties.

Treškārt, tās ietekmē vide, kurā pārmaiņas notiks. To, savukārt, var salīdzināt ar ceļu, par kuru doties jātnieka vadītajam zilonim.

Jautāsi, ko dod šīs līdzības tēlos? - Izpratni par to, ka ir ceļš jeb apkārtējā vide, kas var ietekmēt pārmaiņas mūsu dzīvē.

Apziņu, ka ziloni jeb degsmi, ejot pa šo ceļu, var ietekmēt jātnieks jeb mūsu racionālais prāts. Saprast to, ka jātnieks ir viltīgs, bet zilonis – daudz spēcīgāks,” skaidro Inta Santa.

Vai Tev savā dzīvē ir viegli ieviest pārmaiņas?