Kādus krūšturu ieliktnīšus izvēlēties un cik bieži mainīt?

Kādus krūšturu ieliktnīšus izvēlēties un cik bieži mainīt?

06. Apr 2012, 22:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja bērniņa barošanas periodā lieto krūšturu ieliktnīšus, karstā laikā tos mainīt ir īpaši svarīgi! Kādēļ tā un, kādus ieliktnīšus vislabāk izvēlēties, atklāj Māmiņu Kluba eksperte, ginekoloģe Ilze Lieljure.

 

Izvairies no iekaisuma riska!


Ārste uzskata, ka lielākās problēmas, ko varētu izraisīt pārāk reta krūšturu ieliktnīšu mainīšana, ir krūtsgala iekaisums. „Visdrīzāk, šajā karstumā māmiņas krūts galam saskaroties ar apģērbu, tas varētu tikt noberzts, vai arī mazulis to var savainot zīdīšanas laikā. Tad, ja ir radusies kāda no šīm brūcēm un krūštura ieliktnītis netiek mainīts pietiekami bieži, var rasties iekaisums, kas pēc laika var pāraugt arī nopietnākā problēmā,” skaidro ginekoloģe.   

 

Tātad, krūts gals var noberzties mehāniski un tad, ja tajā ir radusies brūce, tā ir kā „ieejas vārti” infekcijai, kas pēcāk var pārvērsties nopietnā pēcdzemdību komplikācijā – krūts saslimšanā!


 

Kā izvēlēties ieliktnīti?


Ir pieejama samērā plaša krūšturu ieliktnīšu izvēle, bet ginekoloģe Ilze Lieljure uzskata, ka tie savā starpā būtiski neatšķiras un galvenais izvēles kritērijs ir pašas labsajūta, tādēļ kādas konkrētas firmas ražojumus nemin.

 

Manuprāt, lai iegādātos labus krūšturu ieliktnīšus, jāskatās, kuras firmas ražotajiem ir dabīgās kokvilnas šķiedras! Lai gan veikalos nopērkami dažādu firmu ražojumi, domāju, ka nevar teikt, ka vieni būtu labāki par citiem. Tāpat, uzskatu, ka izšķiroša nozīme nav arī cenai.

 

Galvenais, kas jāņem vērā, izvēloties sev piemērotus ieliktnīšus, ir to sastāvs un sievietes finansiālās iespējas nopirkt vienas vai otras firmas ražojumu,” uzskata ginekoloģe.

 

Līva Zaksa, www.maminuklubs.lv

 

Kā tu izvēlies krūšturu ieliktnīšu un cik bieži tos maini?

 

Māmiņu Kluba izvēle: 

„Maria Comfort” gaisu caurlaidīgie krūšturu ieliktnīši!


To priekšrocība: elpojošs, ļoti mīksts materiāls un pildījums.

 

Īpašības:

  • anatomiska forma;
  • fiksējoša lente;
  • laba uzsūkt spēja: min 13,5g ūdens vai pilnpiena;
  • papildus apģērba aizsardzība;
  • ērta lietošana.

 

Uzzini vairāk www.marialine.lv

Cik bieži tu maini krūštura ieliktnīšus?

princesemince princesemince 13. Jun 2011, 13:49

no visiem lietotajiem (gan eko, gan ne-eko, gan vairāklietojamie) tomēr Chicco man patika vislabāk. arī Nature Babycare manas piena straumes cauri nelaida, bet šeit "piekāpos" Chicco, jo šie plānāki un ar lipekli.
vien pēdējos 3-4 barošanas mēnešus, kad baroju 2x dienā, pārgāju uz Avent mazgājamajiem, jo piens tad vairs tik ļoti netecēja ārā.