Alternative content

Kā plānot ģimenes budžetu?

18. Nov 2010, 07:21 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā reiz tuvojas mēneša beigas un ir skaidrs, ka nauda maciņā ir krietni sarukusi. Tāpat kā mēs plānojam savus ikdienas darbus, mums jāplāno arī savi ģimenes izdevumi, lai tā teikt, mēneša beigās maciņā nesvilpotu vējš.

1

Ieskaties SEB Bankas sociālekonomiskā eksperta Edmunda Rudzīša padomos!

 

  • Svarīgākais ir saprast, cik daudz paliek pāri no ienākumiem. Dažu summas noteikti novirzi rezervei, ieliekot bankā krājkontā, daļu var uzkrāt ilgtermiņa produktā, uzrājošā dzīvības apdrošināšanā, lai tiktu veidots uzkrājums un tiktu apdrošināta dzīvība.

 

  • Lielos pirkumus „sadali” pa mēnešiem, iekrājot noteiktu naudas summu! Tas neskādēs ģimenes maciņam. Piemēram, ja vajadzīgs iegādāties apdrošināšanu automašīnai, tad naudu šim mērķim esi krājusi jau gadu.

 

  • Ja ir iespēja, ej ar kājām! Tas ietaupīs līdzekļus automašīnas degvielas iegādei!

 

  • Ja arī tagad šķiet,ka ceļojumam nevarētu sakrāt, noliekot veselu gadu noteiktu naudas summu, šo naudu iespējams sakrāt!

 

  • Uzskaiti arī mazus pirkumus! Mazi pirkumi veido lielas summas, tāpēc ieraksti arī tās savā izdevumu plānotājā!

 

 

  • Plānojot savus izdevumus, mums vienmēr vispirms jāparedz naudiņa obligātajām izmaksām – jāsamaksā dzīvokļa īre vai kredīts, komunālie maksājumi, par bērnudārzu vai auklītei un tad jālūko, vai kaut ko varam ar tērēt sevis palutināšanai.

 

 

Ar naudu brīžiem ir kā ar bitēm –īsti nevar saprast, kur tā paliek! Visticamāk, pārdabisks nekas nenotiek, mēs vienkārši piemirstam pierakstīt, kur esam iztērējuši. Tāpēc saviem izdevumiem un tēriņiem jāseko līdzi un izdevumi rūpīgi jāplāno.

 

PIESAKIES ARĪ TU ĢIMENES BUDŽA PLĀNOŠANAI!

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 23. Feb 2010, 10:34

Labrāt palīdzētu ar ieteikumiem arī tiem, kuriem ir mazākas algas, tāpēc aicinām pieteikties uz budžeta plānošanu!

21. Feb 2010, 10:56

pārliecinājos par to, ka ar ģimeni darām pareizi 😀 agrāk skaitījām, cik naudiņas kurām pozīcijām terējam, tagad tas jau ir iegājies tik dabiski, ka jau zinām, cik un kur varam novirzīt. bēbis, protams, ir svarīgākais, bet arī te var izvēlēties optimālo variantu. lielākiem pirkumiem naudiņu iekrājam - tām pašām jaunajām riepām, piemēram. visur, kur vien var, dodamies kājām - veselīgi, un bebis tiek pastaigāties. nav nemaz grūti būt taupīgiem un rēķināt līdzi. gribam to iemācīt arī bērnam no no agra vecuma.