Kā pareizi lietot probiotikas?

Kā pareizi lietot probiotikas?

04. Feb 2012, 20:52 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai stiprinātu organisma imunitāti un uzlabotu gremošanas sistēmas darbību, kā arī visu veselību kopumā, speciālisti iesaka uzņemt probiotiskās jeb organisma labās baktērijas. Kā pareizi lietot probiotikas? Vai pietiek, ja reizi dienā izdzer jogurtu, kura sastāvā ir probiotiskās baktērijas?

 

Diemžēl ar jogurtu, piena produktiem vai citiem pārtikas produktiem, uz kuru iepakojuma ir norādīts – satur probiotiskās baktērijas – organismam ir krietni vien par maz. Tādu efektu, kā rāda reklāmās: organisms tiek it kā pasargāts ar caurspīdīgu aizsargātiņu, šādi neļaujot saslimt, panākt nav iespējams. Tas ir tikai produktu mārketinga triks.

 

Lai tiešām ar garantiju nodrošinātu, ka organisms saņems probiotiķu labās īpašības, ir jālieto probiotikas, kas noteiktā devā ir piepildītas kapsulās jeb tā saucamajās pērlītēs. Kādēļ tas ir tik svarīgi?

 

Ražotājs, kurš ražo probiotikas, garantē, ka tajās ir tieši tik daudz labo baktēriju, lai tās spētu sniegt solīto efektu. Interesanti, ka ir pierādīts probiotikas aiziet bojā, ja tām piekļūst skābeklis. Piena produktu ražotāji, kuri šīs vērtīgās vielas pievieno saviem produktiem, neizskaidro, kā viņi nodrošina, lai produktu ražošanas procesā probiotikām nepiekļūtu skābeklis. Tāpat pārtikas produktu ražotāji nav veikuši klīniskus pētījumus, lai pierādītu, ka viņu produktos tiešām ir tik daudz probiotiku, lai organisma veselībai un pašsajūtai tie tiešām nāktu labumā.

 

Bet zāļu un uztura bāgātinātāju ražošanas laikā tiek ievēroti citi izstrādes standarti, jo tiem ir stingrāka kontrole, lai iegūtu zāļu vai uztura bagātinātāju reģistrāciju. Atsevišķi ražotāji pat garantē, ka produktu izstrādē tiek izmantota patentēta sistēma, kas nodrošina to, ka probiotikas izdzīvos kuņģa skābajā vidē, nonāks tieši mērķī un vairosies, lai sniegtu organismam izcilu atbalstu.

 

Ja jūti enerģijas izsīkumu, bieži slimo, tev regulāri mēdz pūsties vēders, veidojas gāzes vai aizcietējumi, tas nozīmē – tavs organisms prasa, lai tam palīdzi ar probiotiskajām baktērijām.

 

Šādu pazīmju likvidēšanai viens jogurta dzēriens dienā nederēs! Vislabāk, ja iziesi probiotiķu kursu, kas nozīmē – divas nedēļas pēc kārtas reizi dienā iedzersi pa vienai probiotiķu pērlītei.

 

Vislabākais laiks probiotiķu stiprinošajam kursam – pavasaris un rudens beigas vai arī jebkurš brīdis gadā, kad nākas atgūties pēc nopietnām slimībām, it sevišķi, ja bija jādzer antibiotikas.

 

Pribiotiķi tev var palīdzēt arī tad, ja ceļojumu laikā jūti vēderā diskomfortu. Probiotikas rūpēsies par veselīgu vēdera miklofloru un pasargās tevi no aizcietējumiem, vēdera pūšanās un gāzēm. Ir arī speciāli probiotiķi, kuri ieteicami lietot bērniem.

 

pareizi lietot probiotiskās pērlītes?

 

Pavisam vienkārši! Norij kā jebkuru tableti, uzdzerot nelielu daudzumu šķidruma. Pērlītes nav jākošļā, jāiejauc ēdienā vai dzērienā. Vienkārši norij un viss!

 


Lielākais jaunums probiotiķu jomā "Pearls" >>

 

 

 

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

 

Vai esi kādreiz lietojusi probiotiķus? Kādas ir tavas atsauksmes?

taschinka taschinka 31. Mar 2011, 14:32

Es lietoju citas kapsulas,kas satur labās baktērijas,bet nakam reiz aptiekā apjautāšos par šīm,jo tiešām ir interese un vajadzība.