Jaunā māmiņa sāk vingrot. Ar ko sākt?

Jaunā māmiņa sāk vingrot. Ar ko sākt?

20. May 2011, 16:14 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pēc dzemdībām ikviena jaunā māmiņa vēlas justies skaista un atgūt savu pirmsgrūtniecības svaru. Jā, tas ir iespējams arī ar vingrošanas palīdzību.


Jautājums:

Kad jaunā māmiņa varētu droši sākt vingrot, nebaidoties nodarīt sev pāri? Ar ko un kā sākt?

Konsultē fitnesa un veselības studijas sievietēm "Vivido Gym Jugla" trenere Daira Gruntmane:


Grūti atbildēt viennozīmīgi, parasti  nopietnākas aktivitātes var droši sākt jau pēc pusgada. Bet noteikti jāizskata katrs gadījums individuāli. Ja dzemdības noritējušas bez sarežģījumiem, viegli iegurņa un vēdera preses vingrinājumi ieteicami jau nākamajā dienā. Daudz ietekmē tas, cik aktīva māmiņa bijusi pirms grūtniecības un tās laikā. Trenēts ķermenis noteikti būs gatavs ātrāk un atgūsies straujāk, ja iepriekš nekas nav darīts, tad fiziskā slodze jāpalielina palēnām un pakāpeniski.

Uzsākot ātrāk, tas jādara saudzīgākā režīmā un noteikti konsultējoties ar ārstu, kurš mācēs ieteikt, kas konkrētajā gadījumā nav ieteicams tieši Tev! Cits stāsts ir par gadījumiem, kad  bijušas sarežģītas dzemdības, ķeizargrieziens vai nopietnas problēmas ar muguru. Pēc konsultēšanās ar ārstu labāk uzsākt fiziskās aktivitātes ar ārstniecisko vingrošanu fizioterapeita vadībā.

1

Uzdod savu jautājumu arī Tu trenerei šeit!