Izvēlies pareizās krāsas!

Izvēlies pareizās krāsas!

03. Jan 2012, 18:54 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kādas ir aktuālās šī pavasara krāsas? Un kā noteikt, kuru no krāsām piestāv tieši man?


Šā gada pavasaris un vasara būs krāsām bagāti. Dizaineri piedāvā savās kolekcijās daudz krāšņas, puķainas, krāsainas kleitas.

 

 

 

 

Ja nepatīk raibums, tad var izvēlēties vienkrāsainu apģērbu, bet arī spilgtu un krāsainu!

 

 

 

 

Protams, neiztikt vasarā bez baltas krāsas.

 

 

 

 

 

Lai pareizi izvēlētos krāsas, kuras piestāv tieši man, ir jānosaka savs krāsu tips. Ir vairākas teorijas, kas klasificē mūs visas pēc vairākiem krāsu tipiem un apakštipiem. Tas ir diezgan sarežģīts pasākums un ar to tiks galā krāsu speciālists. Bet pati vari vadīties pēc vienkāršiem likumiem.

 

 

Ja tu esi tumšmate ar tumšām acīm, tad tev vislabāk izskatīties tumšas krāsas (tumši zila, tumši brūna, tumši violeta, tumši zaļa, tumši sarkana vai sarkanvīna) un spilgtas (tirkizzila, fuksijas, ultramarīna, sarkano ogu krāsas, „zeļonkas” zaļa, citrondzeltena, sarkana). Kā arī kontrastaini krāsu salikumi, tādi kā violets ar oranžo, brūns ar fuksiju, zils ar dzeltenu, bordo ar baltu, u.c.) Tu vari atļauties kombinēt vairākas spilgtas krāsas un tās tevi „neapēdīs”.

 

 

Līdzīga krāsu palete ir tumšmatēm ar zilām vai zaļām acīm. Bet viņām vislabāk likt akcentu uz savu acu krāsu un izcelt tās ar līdzīgu krāsu apģērbā. Ja zilu acu īpašniece izvēlēsies apģērbu zilā krāsā, tad viņa vēl vairāk izcels savu acu krāsu un padarīs tās vēl spilgtākas. Viss tas pats ar zaļo un zili-zaļo acu īpašniecēm. 

 

 

Ja tu esi gaišmate ar gaišām acīm tad arī apģērbā jāizvēlas gaišākas krāsas. Ja vilksi mugurā (pirmkārt, pie sejas) tumšas vai pārāk spilgtas krāsas, tad tās novērsīs uzmanību no tavas sejas uz sevi. Uz tumšu un ļoti spilgtu krāsu fona tu pazudīsi vai izskatīsies blāva. Daudzas blondīnes maldīgi uzskata, ka viņām piestāv melna krāsa un citi tumši toņi. Gluži pretēji, tie padarīs seju bālāku un drūmāku, kā arī izcels visas sejas nepilnības, tādas kā tumši loki zem acīm, negluds ādas tonis, pigmenta plankumi u.c.

 

 

Ja tu esi pēc savām ārējām pazīmēm izteikti silta, piemēram ar zeltainu sejas ādas krāsu, ar vasaras raibumiem, ar rudiem vai kastaņkrāsas matiem un tavu acu krāsa ir dzintarbrūna, gaiši brūna, sūnu zaļa, zaļi-brūna vai no dabas esi „rižiks”, tad tavas krāsas ir siltas – riekstu brūna, kastaņbrūna, kafija ar pienu, ohra, māla krāsa, ķedeļsarkana, sūnu zaļa, oranža, kukurūzas dzeltenā, medus krāsa.

 

 

Un gluži pretēji, ja tava āriene izstaro vēsumu, tavas acis ir gaiši zilas, gaiši zaļas, pelēkas, zili-pelēkas, mati ir pelēcīgi vai platīnblondi un āda ir rozīga, tad tavas krāsas ir vēsas – zila, zili-zaļa, zili-pelēka, jūras zaļa, tirkīza, violeta, ceriņu, rozā toņi, citrondzeltena.  

 

 

 

Nākamajā rakstā meklē dažus konkrētus piemērus iz dzīves, ar kuriem, es ceru, pārliecināšu par to, ka krāsām ir liela nozīme sievietes skaistuma mākslā!

 

Kristīne Pridanova, stiliste

styleroom@inbox.lv

mob. 29441955

 


JAU TREŠDIEN SIEVIEŠU KLUBĀ IR KRĀSU MEISTARKLASE, KURU VADĪS MŪSU STILISTE KRISTĪNE PRIDANOVA. LAI PIETEIKTOS UZ VIŅAS SEMINĀRU, SPIED ŠEIT!