Šoreiz arī es gribētu padalīties ar kādu recepti.
Cepsim ievārījuma keksu.
Keksam būs nepieciešams:
1 glāze ievārījuma
1 glāze cukura
1 ēdamkarote sodas
1 glāze skāba krējuma
2 olas
2 glāzes miltu
Bļodā ielejam 1 glāzi ievārījuma
Pēc tam pievienojam 1 glāzi cukura un 1 ēdamkaroti sodas un visu samaisām.
Gatavo masu uz 1 stundu ieliekam ledusskapī.
Izņemtai masai pielikam divas olas.
Pēc tam pieliekam 1 glāzi skāba krējuma un samaisām.
Beigās pieberam 2 glāzes miltu un atkal visu kārtīgi izmaisām.
Gatavo masu lejam ietaukotā veidnēun cepjam cepeškrāsni 200 grādos apmēram 30 - 40 minūtes.
Keksa gatavību es parasti pārbaudu ar kociņu iedurot keksā, ja mīkla klāt nelīp, tad kekss ir gatavs.
Kekss ir gatavs.
Es šoreiz izmantoju ķiršu ievārījumu, bet var izmantot jebkuru, kurš ir pieejams.
Labu apetīti, lai garšo!
Nav par ko, lai labi garšo! 😀
taschinka- citreiz zināšu 😀
bet ļoooti garšīgi! neticami- ātri, lēti un vienkārši 😀 paldies veesma par recepti!!
parasti cepot keksus formu piepida tikai 1/3 daļu un lai virsa nedeg un vidus cepas pa virsu uzliek foliju 😉
Meitenes, kad būs gatavs, pastāstiet kā garšo.
ārprāts! man laikam trauks par mazu- viss sacēlās gaisā 😃😃 vidus cepas jau h, malas brūnas 😃 nākošreiz jāliek viss uz pusi mazāk 😀
sataisīju. Tagad cepas 😀
mīklas masa bija pabieza, bet tekoša
pēc h manīs, kā garšo 😃
Es atkal domāju,ka kāda šķidrā sastāvdaļa ir par maz,tad attiecīgi miltus jāliek mazāk,jāskatās pēc konsistences.Parasti keksa mīklas biezums ir kā 30% krējums,bieza lēni tekoša.
hmmm. Kāda var pateikt- kas būs,ja pielikšu mazāk krējuma?? man tikai pusglžae, izrādās 😀
jā, kā reiz viss ir mājās 😀 būs jāuzcep!! paldies par recepti 😉
Tā kā man ievārījuma nav,tad nav izdevīgi šādu gatavot,jo letāk būs nopirkt krējumu,biezpienu nekā ievārījumu.
Jā, jums abām taisnība,es biju aizmirsusi pieminēt, ka ievārījums tiešam var būt nedaudz ierūdzis un vecāks.
Šādi var tikt vaļā no visiem vecajiem ievārījumu krājumiem, nav jāmet ārā.