Ideāla tēva meklējumos

Ideāla tēva meklējumos

04. Apr 2012, 12:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gribētu šodien parunāt par Zemes stihiju un par to, kādas vērtības vecākiem piemīt esot zem šīs stihijas zīmes savā horoskopā.

Atgādināšu, ka pie Zemes stihijas pieder Vērsis, Jaunava, Mežāzis. Bet pati Zemes stihija pozitīvā interpretācijā ir tādas rakstura iezīmes kā psiholoģiskā un emocionālā noturība, atbildības sajūta, spēja pildīt saistības, saimnieciskums, prasmes rūpēties par saviem tuviniekiem.

Ja dzimšanas kartē Zeme skaitās vāja vai tās vispār nav, tad tas nenozīmē, ka cilvēks nav spējīgs būt praktisks altūrists. Tādos gadījumos uz spēcīgajām "zemes" īpašībām norāda Saturns horoskopā, ja tas ir pozitīvā stāvoklī pret horoskopa zīmi (piemēram, Svari) un sadarbojas ar gaismekļiem, īpaši ar Mēnesi. Pat divas planētas jūsu horoskopā, ja esat Vērsis, Jaunava vai Mežāzis, kā arī astroloģiska saistība ar Saturnu nodrošinās jums vairākas Zemes stihijai piederošas īpašības raksturā, bet tieši tajās dzīves sfērās, par kurām atbild tieši jūsu "zemes" planētas. 

Kas tu esi, ideālais tēti?

Pēc maniem novērojumiem - paši labākie tēvi ir ti, kam ir spēcīgi izteikta Zemes zīme, īpaši, ja tētis ir Vērsis. Un, ja vēl papildus Saturns ir labvēlīgās attiecībās ar Mēnesi, par tādiem tēviem vispār var teikt, ka viņi ir gan mamma, gan tētis vienā personā. Ceru, ka jūsu bērnu tētis ir tieši tāds!

Un tomēr pati priekšroku dodu, ja runājam par ideālu tēvu, vīriešiem ar Mēnesi Vērša zīmē.

Vēršiem, tāpat kā Zivīm ir raksturīgs altūrisms. Bet vīrieši Zivju zīmē bez Zemes enerģijas savā kartē nav visai psiholoģiski noturīgi, viņi ir visai jūtīgim kas traucē būt par objektīvu tēvu un bieži tādi tēti pārlieku daudz vaļību ļauj vai nu bērnam, vai sev, pārliekot atbildību citu rokās.

Un tomēr arī Zivis var būt ideāli tēvi, bet tieši ar Mēnesi Vērša zīmē. Tad tas ir vienkārši ideāli - gan bērnu jūt, gan ir psihologa spējas, gan strādā kā simtprocentīga auklīte: nomainīs gan autiņbiksītes, gan ēst uztaisīs. Vienīgi personīgajās attiecībās ar sievu var būt izvairīgs. Un tieši šādas rakstura iezīmes veido Zivis.

Te būs vēl viens ideāla tēva piemērs: Mežāzis ar Mēnesi Lauvas zīmē un Mēness ar Saturnu aspektā. Te ir mazliet citādāka rakstura situācija: psihologa spējas Mežāžiem var būt vājāk attīstītas, bet spēcīgāk izteiktas ir spējas veidot savus bērnus par spēcīgām personībām ar neatkarīgu spriestspēju un augstu morālo stāju. Tāds tētis būs īsta siena un draudzīgs plec grūtā brīdī saviem bērniem. Tādam tētim jāstrādā ir labu darbu, jādara viss, lai viņi justos ērti un neatkarīgi no ārējiem stresa izraisītājiem. 

Un, ja vēl Jupiters ir pirmā planēta horoskopā, tad vispār - labāku tēti nemaz nevar atrast. Augsta nepieciešamība pēc atdeves šeit veidojas dēļ Lauvas un Jupitera ietekmes. Slikti ir tikai tas, ka mēģinājumos padarīt laimīgus citus, šāds tētis var aizmirst sevi. Un rezultātā gadu gaitā var rasties sarežģījumi attiecībās.

Atklāti sakot, pats termins "ideāls tētis" ir diezgan elastīgs un neviennozīmīgs. Es centos aprakstīt vien tās atroloģisko rādītāju nianses, kas parasti tiek novērotas ļoti labiem tēviem, kas ļoti mīl savus bērniņus. 

Un tomēr, atkal, ņemot vērā savus novērojumus, nevaru teikt, ka ideāls tēvs vienmēr ir ideāls vīrs. Nav brīnums, jo visi esam cilvēki ne nekas pārcilvēcisks mums nav vajadzīgs.

Lai dzīvo ideāli tēvi un lieliskie vīri!

Kā vienmēr, priecāšos par komentāriem, spriedumiem. Es tos visus lasu, kaut gan, ne vienmēr pagūstu atbildēt!

Ar cieņu,

Astrologs

Anželika Žuravska

anzhelika77@inbox.lv

t.29942263