Grāmata, kas bija, ir un būs noderīga

Grāmata, kas bija, ir un būs noderīga

25. Jan 2012, 07:55 maijbite maijbite

Labdien, māmiņas! :)

 

Ieraudzīju konkursiņu un mēģināju atcerēties, kad un kādu grāmatu pēdējā laikā esmu izlasījusi. Kad meita vēl bija puncī, tad tā laikam bija obligātā literatūra augstskolā, bet pēdējā grāmata, ko izlasīju uz grūtniecības beigām bija Lindas Rozenbahas grāmata „Gaidības un radības ar prieku”.

 

 

Par visu sīkāk tālāk, bet vēl gribēju piebilst, ka tad, kad meita piedzima, tad sākuma mēnešos varēju izlasīt visus manis interesējošos žurnālus (to darīju, kad baroju ar krūti), bet tagad, kad meitai ir gads un četri mēneši – nekā – lasīšanai nav laika.  Labi, ja izdodas paglābt savus recepšu žurnālus no meitas pirkstiņiem, jo ātri vien viņa tos „izlasa” (domāts – saburza un saplēš).

 

Kad gājām Veselības centrā 4 uz dzemdību sagatavošanas kursiem, vecmāte un lektore Mārīte Inzule mums ieteica izlasīt šo grāmatu, tad nu lieki nedomāju un paklausīju viņas padomam. Labi, ka tā, jo grāmata patiešām ir ļoti pozitīva. Patika, kā bija izstāstīts, aprakstītas dažas pamatlietas par dzemdībām, to sākšanos, par dzemdību plānu (Kas tas tāds?? Varbūt nezinātu vēl šobrīd)... Man, kā jau sievietei, kura gaidīja pirmdzimto, tas viss bija ļoti aktuāli. Zināju, ka katrai sievietei dzemdības ir savādākas, to varēja lasīt arī dzemdību stāstos Māmiņu klubā, bet ar interesi lasīju arī otrajā grāmatas daļā ievietotos vairāku sieviešu pieredzes stāstus (tas laikam arī bija pats interesantākais). Tie nemaz mani nenobiedēja, taču arī neiedrošināja uz mājdzemdībām, jo bija jau par vēlu – par to būtu jāsāk domāt jau ātrāk (bet, vai es gribētu dzemdēt mājās, tas ir cits jautājums)...

 

Vēl tad, kad grūtniecība jau gāja uz beigām, grāmata noderēja – vilku laukā un vēlreiz pārlasīju sev interesējošo rakstiņu.Lai vai kā, iesaku ikvienai grūtniecei šo grāmatu izlasīt! :) Es šo grāmatu izlasīju ātri (~ 2 dienās), ja nevajadzētu pastaigāties un gatavot ēst, droši vien būtu vēl ātrāk.

 

Jauns blogu konkurss "Mana pēdējā laika interesantākā grāmata"

Piedalies un laimē biļetes uz Dailes Teātra izrādi!

maijbite maijbite 25. Jan 2012, 12:51

Sun precīzi atbildēja - tajā linkā ir gan izdevniecība, gan cena, gan iespēja iegādāties. 😀

maijbite maijbite 25. Jan 2012, 12:49

Sun jau precīzi atbildēja - tajā linkā ir gan izdevniecība, gan cena, gan iespēja pasūtīt. 😀

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 25. Jan 2012, 10:53

Es arī 2 reiz grūtniecības laikā izlasīju šo grāmatu! Tā patiesi ir vērtīga grāmata gaidību laikam!