Gatavojam pudeli ar saldumiem

Gatavojam pudeli ar saldumiem

19. Mar 2010, 14:59 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņa Aiva Ciemiņa piedāvā oriģinālas idejas dāvanām par lētām naudiņām. Šoreiz gatavosim pudeli ar saldumiem.


Nepieciešams:

- biezs kartons, kreppapīrs, šķēres

- karstā līme un līmes pistole

- dzirkstošs bezalkoholisks dzēriens bērniem Zulu, 200g konfektes „Rocks”, 3 šokolādes olas Aha zoo, 3 paciņas konf. Tutti-frutti, 6 Chupa-chups, 3 konfektes Rikis, 7 šokolādes bitītes

- 1.75m dekoratīva lentīte

 

Darba gaita:

{pic:2}

No bieza kartona izgriež apli, kura rādiuss ir apmēram 10 cm (stabilitātei var ņemt 2, tad tos saskavo vai salīmē kopā).

 

Vidū izgriež caurumu, kura rādiuss ir apmēram 2 cm. Pielaiko pudelei, uzmaucot to virsū uz kakla.

{pic:3}

Ņem biezo kreppapīru un sagatavo aptuveni 10X120 cm lielu gabalu dekoratīvajai maliņai.

Apli sāk aplīmēt no apakšas. Uzspiež nedaudz karsto līmi apmēram 1,5 cm attālumā no apļa ārējās malas un, krokojot piespiež kreppapīra malu. Lēnām turpina līmēt pa apli. Glīti savieno kopā abas kreppapīra malas.

{pic:4}

 

Pagriež apli uz augšpusi. Atloka arī kreppapīru uz augšu, atstājot malu dekoratīvam krokojumam, un tāpat ar karsto līmi, krokojot pielīmē arī virspusi.

{pic:5}

Lai dekoratīvā mala turētos pie pudeles, bet nebūtu sarežģīta tās noņemšana, apļa iekšpusē pāris vietās nedaudz uzspiež karsto līmi un to pielīmē pudeles kaklam (vēlams izstāstīt dāvaniņas saņēmējam, ka apli, nedaudz paspiežot uz augšu var noņemt, lai ērtāk atvērt dzērienu).

Ar pirkstiem uzmanīgi izstiepj kreppapīru, veidojot krokas gar apļa malu.

{pic:6}

Sāk līmēt 2 rindas ar krāsainajām konfektēm. To dara pa apli, sākot no ārmalas. Karsto līmi spiež tikai uz caurspīdīgā papīra konfektes galā. Seko, lai līme nebūtu pārāk karsta un neizkausētu plāno papīru.

{pic:7}

Tad izkārto 3 šokolādes olas un paciņas ar augļu konfektēm, pielīmē arī tās. Atkal seko, lai līme nebūtu pa karstu un neizkausētu šokolādi vai plāno iepakojuma papīru.

{pic:8}

Brīvajās vietās izkārto 6 Chupa-Chups konfektes, tās pielīmē, karsto līmi liekot nedaudz, tikai uz kātiņu galiem.

Akcentam, uz dekoratīvā krokojuma un pudeles korķa uzlīmē šokolādes bitītes.

{pic:9}

Brīvajās vietās ielīmē šokolādes konfektes Rikis.

{pic:10}

 

Kompozīcijas vidū- priekšpusē ielīmē pušķīti no dāvanu lentes. Virsū uzlīmē šokolādes bitīti.

{smallpic:11}

Lentīšu galiem ļauj brīvi karāties uz leju, tos iečirko, lai garums nebūtu vienāds.

28. Aug 2009, 10:07

superīgs pušķīts😀)būs jāmēģina uztaisīt😀
izskatās ka nav nemaz tik sarežģīts😀

rita123 rita123 28. Aug 2009, 08:47

Kolosāli!😀

22. Oct 2009, 13:38

Protams! Var izmantot visu ko, kas var noslēpt pamatnes kartonu- mākslīgās lapas, dāvanu papīru u.tml.

28. Aug 2009, 14:40

ilzukss- tikko iedomājos, ja nu pārproti, tie gan nebija kursi pa konfekšu pušķu taisīšanu, bet floristika vispārīgi 😀 par konfekšu pušķiem idejas vari pasmelties draugos (ja esi), tur ir domubiedru grupa!

28. Aug 2009, 14:25

ilzuksss- kursos gāju Smiltenē pirms vairākiem gadiem, Tev tas diemžēl laikam nav pa ceļam...ā, aizmirsu atbildēt, šim pušķim kartona apakšu spec. neslēpu, jo aiz krokām nekas nav redzams un arī kartons nav ar reklāmām. Ja kartons gadās raibs, tad gan nolīmēju, kā konf. pušķim...😀

28. Aug 2009, 13:36

Paldies! Tiešam jāmēģina uztaisīt. Vienīgi man līmes pistolei tā līme tomēr nedaudz ar līmes smkau☹ Varbūt jāiegādājas cita.

28. Aug 2009, 13:05

Paldies visām par komplimentiem 😀
ilzukss- florists gan neesmu, izgāju kursus, kas noder gan pašai, gan darbam 😀, es jau arī taisu ar īstajiem šampaniešiem, reiz pat vajadzēja 3litrīgo, tikai šim konkursam piemērotāks likās šis variants...
laimespele- super ideja par spec.etiķetēm!
gerbera-končām tik tiešām nav līmes garš, jo līmi spiež tikai uz ietinamā papīra gala (tur nav končiņas), otrkārt, karstajai līmei nav nekādas smaržas...pušķiem esmu tinusi arī ar drātīm, tas likās ļoooti sarežģīti. Izjaukt bieži vien tiešām ir žēl...

28. Aug 2009, 10:07

superīgs pušķīts😀)būs jāmēģina uztaisīt😀
izskatās ka nav nemaz tik sarežģīts😀

28. Aug 2009, 09:54

Gribu pajautāt darbiņa autorei - Vai končām nav līmes garša, smarža? Zinu, ka var taisīt končas tinot ar drāti, bet tas laikam sarežģiti, it īpaši ja nekas tāds nav taisīts.

28. Aug 2009, 09:45

Paldies par sīko aprakstu ar bildēm. Varbūt beidzot arī es saņemšos šādam darbiņam. Tik, ja es tādu saņemtu, man būtu žēl tās končas apēst, izjaukt pušķi.

rita123 rita123 28. Aug 2009, 08:47

Kolosāli!😀