Kā pagatavot rudenīgu ābolu pīrāgu? Māmiņa Danuta Dzelme iesaka savu recepti!
Vajadzīgs:
- Raugs
- Cukurs
- Milti
- Ūdens
- Eļļa
- Āboli
- Kanēlis
Pagatavošana:
{pic:1}
*Paņem mazu gabaliņu rauga
*Sadrupina
*Pielej raugam siltu ūdeni tā lai pārklātu to, pieber tējkaroti cukura un pārkaisa visu ar miltiem.
*Uzliek vāciņu un ļauj uzrūgt.
{smallpic:2}
*Kad raugs uzrūdzis ielej lielā bļodā
*Pielej 3 ēdamkarotes cukura un 3ēdamkarotes eļļas
*Pieber 700g miltus un samaisa
* Tad ber klāt miltus un maisa, kamēr mīkla gatava.
* Bļodu apsedz ar dvieli un noliek siltumā lai mīkla uzrūgst.
{pic:3}
Kamēr rūgst mīkla samizo un sagriež ābolus.
{pic:4}
Kad mīkla uzrūgusi to izrullē, liek pannā un apsmērē ar olu.
{pic:5}
Uzliek ābolus un pārkaisa ar kanēli un cukuru.
{pic:6}
Liek cepties krāsnī uz 35 minūtēm, 200 grādu temperatūrā.
{pic:7}
Pīrāgs gatavs.
man ļoti garšo biezpiena plācmaize...bet ši tā arī izskatās gardi.ņam,ņam😀
ŅAMĪGI IZSKATĀS😃!
super!!!! es ar šodien iedvesmota cepšu !!!!
man ļoti garšo biezpiena plācmaize...bet ši tā arī izskatās gardi.ņam,ņam😀
ir garda tāda plātsmaize, es sad tad arī tādu cepju, vienīgi kanēli un cukuru iemaisu krējumā (parasti skābajā) un tad tādu masu pārsmērēju uz āboliem, sanāk tāds mitrs.
ŅAMĪGI IZSKATĀS😃!