Garšvielu buķete piparkūkām

Garšvielu buķete piparkūkām

11. Sep 2012, 17:54 taschinka taschinka

Tā kā veikalā garšvielas piparkūkm jau sāk pazust,tad nolēmu katram gadījumam izmēģināt pagatavot pati.Bet ne tikai šī iemesla dēļ,veikala garšvielas ir ļoti maigas un nav tik aromātiskas kā pašas gatavotas.

 

Sastāvdaļas:

 

- 1 kārtīga tēj.k kanēlis

- 10 graudiņi melnie pipari

- 8 graudiņi smaržīgie pipari

- 1 tēj.k rīvēts muskatrieksts

- pusotra tēj.k koriandra sēklas

- 1/2 tēj.k kardamons

- 1 tēj.k malts ingvers

- 25 krustnagliņas

 

 

Visu šo sablenderēju cik smalki varēju ar blenderi un pēc tam ar mīklas rulli vēl smalcināju,lai ir pēc iespējas smalkāk.Protams,ja ir kafijas dzirnaviņas,tad daudz vienkāršāk un labāk,bet tā kā man nav,tad es šādi pagatavoju.

Šis garšvielu maisījuma daudzums būs aptuveni uz 2kg miltiem.Bet tas jau arī gaumes jautājums,kuram patīk maigākas piparkūkas,kuram stiprākas.

 

 

 

Šādi izskatās mana garšvielu buķete piparkūkām.Kamēr gatavoju ne tikai rokas un visa māja smaržoja,bet arī drēbes un mati bija savilkušies,aromāts ļoti stiprs un patīkams.

 

 

 

Ziemassvētku recepšu konkurss ar superīgām balvām! Piedalies arī TU!

maijbite maijbite 04. Dec 2011, 11:35

Paldies, Taschinka - kādai saimniecei noderēs! 😀 Varbūt arī man šogad (ja izdomāšu vēl kādu porciju mīklas uztaisīt). Kad es meklēju piparkūku garšvielu maisījumu Mežciemā, nevienā veikalā neatradu, vēl vairāk - pārdevējas nemaz nezināja par tādu maisījumu. ☹

taschinka taschinka 04. Dec 2011, 10:26

Parasti mēnesi pirms Ziemassvētkiem garšvielas pazūd un dažas dienas pirms svētkiem atkal parādās veikalos.Tā bija pagājušā gadā.