07.05 10:00-15:30
Pieteikties
Brīvo vietu skaits: 3
Māmiņa Linda Vēgnere pastāsta, kā pagatavot saldo ruleti svētkiem.
Nepieciešams:
- 6 olas;
- 6 tējkarotes cukura;
- vaniļas cukurs;
- 4 ēdamkarotes miltu;
- 2 ēdamkarotes ciete;
- 1,5 ēdamkarotes cepampulveris.
Pagatavošana:
Cukuru, vaniļas cukuru un 2-3 tējkarotes ūdens kuļ kopā ar 6 olām (aptuveni 15-20 min). Kamēr masa kļūst biezāka.
{pic:1}
Iegūtajai masai pievieno miltus, cieti un cepampulveri.
Pannā ieklāj cepampapīru, nedaudz iesmērē ar eļļu. Masu salej pannā.
{pic:2}
Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem.
Masu cep aptuveni 7-10 minūtes. Tad ņem ārā un nedaudz atdzesē.
Uz iegūtās masas smērē ievārījumu (pēc katra paša gaumes), un visu sarullē. Liek atdzesēties.
{pic:3}
{pic:4}
Tad griež šķēlēs, kārto uz šķīvja.
{pic:5}
Lai labi garšo!
kaadu ievaariijumu labaa smeereet ieksaa?
Kā ruletes ir ātri pagatavojamas. 😀