Māmiņa Elīna iesūtījusi gardu jo gardu fotorecepti, kā mājās pagatavot ātro kūku. Ticiet, tas patiešām ir ārti un vienkārši!
Mana vēlme bija pagatavot kaut ko gardu, kādu maizīti, gan man, gan manai ģimenei. Neesmu nekāda pāvāre, lai gatavotu kaut ko ekstra... Tā nu, lai apmierinātu manu vēlmi uz gardumiem, es ķēros pie darba.
Nepieciešamas sastāvdaļas:
{pic:1}
- baltmaize apmēram 5-7 šķēles
- biezpiens 200 - 250 gr
- 1 ola
- cukurs (pēc vēlmes)
- apm. 200 ml krējuma
- 1 tējk. vaniļas cukurs
- kanēlis
- 2 āboli
- sviests
{pic:2}
Ņemam formu, kurā cepsim šo gardumu, ietaukojam ar sviestu var arī to nedarīt, bet smērēt maizes šķēlītes ar svietu un sakārtot formā tā, lai iespējami mazāk „caurumu”. Es ietaukoju virsmu un smērēju maizes šķēles no abām pusēm ar sviestu.
{pic:3}
Tālāk gatavojam biezpiena masu – sakuļ olu ar cukuru, pievieno krējumu, tējkaroti vaniļas cukuru, mazliet kanēli un pievieno biezpienu apm. 200 - 250 gr., visu masu jauc, kamēr iejaucas viss biezpiens bez gabaliņiem. Ņemot vairāk visas sastāvdaļas sanāk lielāka porcija J Sagriež ābolus šķēlītēs.
{pic:4}
Masu lej pāri sakārtotajā baltmaizes šķēlēm traukā pa virsu liekot ābolu šķēlītes. Tad vēl visu pārkaisa ar iejauktu kanēli ar cukuru.
{pic:5}
Liekam cepties krāsnī pie 220 grādiem uz 30 min.
{pic:6}
Bija tik garda, ka mēs cepām vēl vienu, bet nu jau ar ogām, kas sasaldētas no vasaras.
Šī ir tik vienkārša,bet es nekad nebiju iedomājusies ka tā varetu darīt.Noteikti izcepšu saviem kārumniekiem😀
es baltmaizi šitā mērcēju pienā arī ļoti garšīgi sanāk😀