Gardā medus kūka

Gardā medus kūka

26. Nov 2010, 19:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Paldies, ka dalāties ar savām receptēm, jo vienu kūku, piemēram, medus kūku, var pagatavot dažādi! Ieskaties, kā māmiņa Lauma Bambale gatavojusi gardo medus kūku.

 

Nepieciešamās lietas:

Mīklai: 100 grami sviesta, 4 ēdam karotes medus, 4 ēdam karotes cukurs, 4 olas un 4 glāzes milti, 1 tējkarote ar kaudzīti soda.

Pildījumam: 1 kg skābā krējuma, 1 - 1,5 glāze cukura

Glazūrai: 40 - 50 grami sviesta, 4 ēdam karotes kakao pulvera, 4 ēdamkarotes cukurs, piens apmēram pus glāze.

Tapšanas process:
1. 100 gramus sviesta katliņā izkausē, klāt liek kārtīgas 4 ēdam kartes medus, 4 ēdam karotes cukura, to visu maisa, kamēr izkūst un paliek brūns, tad tam visam klāt liek vienu tējkaroti ar sodu, maisa. Tā masa paliek tāda pufīga un kaļiņā paceļas. Tad ņemu nost no plīts un to masu lieku klāt bļodā pie 4 olām, kas ar roku nedaudz sakultas, samaisa un beigās 4 glāzes milti. Masai jāsanāk tādai ķepīgai un diezgan cietai, tā ka maisa jūt ka grūti. 


2. Tad ņemu un uz cepampapīra ar cirkuli uzzīmēju apli, kas ir pannas diametrā, tas mans paņēmiens, lai vieglāk būtu uzlikt mīklu. Lieku mīklu kādas 2 ēdamkarotes no tās masas, uzberu nedaudz miltus un ar mīklas rulli izrulēju apļa formā, lieku formā un uz kādiem 180 grādiem cep kādas minūtes 7, ā pirms lieku pannā mīklu sadurstu ar dakšiņu, lai neceļas burbuļi. Tā no šīs mīklas man sanāk 8 kārtas izcept. Nedrīkst izceptās kārtas likt vienu virs otras, lai nesaliptu.


3. Pildījumam ņemu skābo krējumu, labāk 30 %, jo tas biezāks, klāt lieku glāzi cukura, var arī vairāk, ja grib saldāku un ar mikseri kārtīgi sakuļ. Tad nu ņem kārtas vienu pēc otras smērē ar krējumu, pirmo reizi gan bija tā, ka nosmējos kārtīgi, jo tas krējums pa visām malām tecēja ārā, bet nu nedrīkst vienkārši pa daudz uzspiest tās nākamās kārtas. Tā saliku 7 kārtas vienu virs otras, pēdējai kārtai nesmērē virsū krējumu, tur būs glazūra, 8 kārta paliek pāri, to sadrupina maliņām. Malas ar to pašu krējumu nosmērē un drupačas virsū. 

{pic:1}


{pic:2}

4.  Paliek vēl pats pēdējais, uztaisīt šokolādes glazūru kūkas virsai, apmēram 40 - 50 grami sviesta izkausē katliņā, klāt liek 4 ēdamkarotes kakao pulvera un 4 ēdamkarotes cukuru, maisa un lej klāt pienu, to es leju uz aci, nezinu cik tur sanāk, ap pus glāzi vai mazāk, tai konsistencei, jāsanāk tādai apmēram kā medus. Tad ņem un lej visu pāri kūkai, smuki ir tad, ja arī kāda pilīte notek pāri kūkas sāniem. Un pats pēdējais pārberu pāri šokolādei kokosriekstu skaidiņas. Liek iekšā ledusskapī, jo garšīgāk ir, ka pastāv un savelkas, tātad nākamā dienā. 


Nu, cerams, jūs arī ko sapratāt, jo diemžēl tapšanas procesa bildes man nav. Labu apetīti!

 

Piedalies arī Tu Iļģuciema maiznīcas konditorejas konkursā „Cepam tortes, smalkmaizītes un citus gardumus Lieldienu galdam!” Uzzini vairāk ŠEIT!

6