Ieskaties, kā pagatavot gardu un sātīgu biešu zupu! Īpaši ieteicama saaukstēšanās profilaksei.
Šī zupa manā ģimenē ir ļoti iecienīta, īpaši tad, kad jūtam kas iesnas tuvojās, jo te ķiplokus var likt tik, cik pats vēlas. Arī meitiņai varu iebarot ķiplokus, lai veseļojās.
Vajadzīgs:
- vārītas bietes
- kartupeļi
- gaļiņa vai buljons
- sīpols
- tomātu pasta
- etiķis
- sāls, pipari
- pētersīlis
- ķiploki
- eļļa
Pagatavošana:
Liekam katliņā gaļu lai veidojās buljons. šoreiz man gaļiņa nebija, bet bija no iepriekšējām reizēm palikuši sasaldēti buljona kubiciņi. Tos tad arī izmantoju. Sagriežam kartupeļus, mums garšo tieši salmiņos griezti un liekam buljonā vārīties.
{pic:1}
Kamēr vārās kartupeļi, tikmēr nomizojam bietes un sarīvējam tās uz rupjās rīves. Te nu nāca palīgā meitiņa, jo viņai šī nodarbe ļoti patīk.
{smallpic:2}
Sagriežam smalki sīpolus. Liekam pannā kopā ar sarīvētajām bietēm, tomātu pastu kādas pāris karotes, etiķi pēc garšas un dažus buljona kubiciņus lai sutinās zem vāka kādas 15 min.
{pic:3}
Kad kartupeļi jau mīksti liekam klāt sutinātās bietes,pieliekam sāli,piparus un ļaujam uzvārīties un zupiņa gatava.
Ķiplokus saspiež un uzlej virsū eļļu, lai ievelkas . Vislabāk jau ir olīveļļa, bet var ari izmantot tādu kas ir mājās.
{pic:4}
Lejam bļodiņā zupiņu, pieliekam krējumu, ķiplokus ar eļlu un apberam ar pētersīļiem. Labu apetīti.
{pic:5}
nu tad jau mes te varetu vispar neko nesutit jo pavargramata visu var izlasit un atrast.loti labi ka maki gatavot.
gan garsiga, gan veseliga tiesam iesaku.
Šis noteikti ir ļoti garšīgs!!!
😃😃😃
njammm, tā sagribējās zupiņu....!!!!
😀😀😀