Šī deserta kūka tika gatavota pēc dēla pasūtījuma. Bērnu dārzā bija ēdis šokolādes musu ar ķīsēli. Tas muss viņam ļoti garšo, bet ķīsēlis nē, līdz ar to es pagatavoju šādi, kā dēlam ļoti garšo.
Sastāvdaļas pamatnei:
1 paciņa Selgas īru krēma cepumi
100g sviests
1/2 glāze zemesrieksi
Sastāvdaļas brūnajai kārtai:
250ml saldais krējums
200g biezpiens
100g šokolāde
ap 3 ēd.k cukurs
3 tēj.k Santa maria želatīns ( 10g)
50ml piens
Sastāvdaļas baltajai kārtai:
250ml saldai krējums
3 ēd.k cukurs
1 tēj.k vaniļas cukurs (Dancuker)
1 tēj.k Santa Maria želatīns
nedaudz piens,lai želatīnam ir kur uzbriest,ap 2 ēd.k
Dekorējam ar zemenēm un sarīvētu šokolādi.
Gatavojam pamatni:
Cepumus sablenderējam miltos.
Riekstus apgrauzdējam,atdzesējam un sablenderējam miltos.
Savienojam riekstus ar cepumiem un pievienojam izkausētu sviestu.
Izmaisam un liekam formā,izlīdzinam.
Tā kā man nav formas ar noņemamām malām,tad es tajā sākumā ielieku pārtikas plēvi,lai var izņemt skaisti ārā.
Gatavojam brūno kārtu:
Biezpienu sablenderējam,lai ir viendabīga massa,lai tas notiktu vieglāk pielejam vienu ēdamkaroti saldo krējumu vai pienu.
Izkausējam šokolādi,lai tā vieglāk un ātrāk kausējas arī pielejam vai nu tējkaroti pienu vai saldo krējumu.
Atdzesētu šokolādi sablenderējam kopā ar biezpienu.
Želatīnu iemaisam pienā,ļaujam tam 5 minūtes uzbriest.Tad uzsildam siltu un maisam līdz izšķīst.
Saldo krējumu putojam ar cukuru līdz izveidojies putukrējums.
Uzbriedušo želatīnu iemaisam biezpiena massā un tik tad biezpiena massu ieputojam putukrējumā.
Lejam šo massu uz cepumu pamatnes.Liekam ledusskapī.
Gatavojam balto kārtu:
Saldo krējumu putojam ar cukuru līdz izveidojies putukrējums.
Želatīnu iemaisam pienā,uzbriednam,uzsildam līdz silts.maisam līdz izšķīst.
Ieputojam putukrējumā želatīnu.
Liekam šo uz brūnās kārtas,izlīdzinam un virsū liekam zemenes.
Pārkaisam ar sarīvētu šokolādi.
Deserta kūka ir kā muss.
Brūnā kārta stingrāka,bet baltā maigāka.