Dalieties savos stāstos, kas lika izšķirties par labu bērnam

30. Apr 2012, 06:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Varbūt tas noticis ar Tevi, varbūt- ar Tavu draudzeni, kolēģi vai klasesbiedreni.. Nākamajā dienā, kad ārsts apstiprināja grūtniecību, bija nevis prieks, bet apjukuma sajūta, bailes un vēlme mainīt šo situāciju. Varbūt tāpēc, ka topošais tēvs tā reaģēja uz gaidāmo bērniņu vai neguvi atbalstu no savas mammas. Tu biji viena ar savu grūtniecību - bez tuvajiem, bez mīļajiem apkārt, kas Tevi atbalstītu un viens solis līdz izšķiršanās  - būt vai nebūt šim bērnam?

 Varbūt Tavs stāsts ir par to, ka pēc pārdomu laika tomēr tika izdarīta izvēle par labu bērniņam, nevis abortam, jo Tu pieņēmi lēmumu. Un, lūk, šis bērns tagad ir Tev blakus un Tu esi tik laimīga!

Ja tā notika ar Tevi, sūti savu stāstu par to, kā tas bija un kas lika Tev izšķirties neveikt abortu un saglabāt grūtniecību. Nav nozīmes, vai šis stāsts notika pirms 5 mēnešiem vai pirms 5 gadiem, jo ikviens stāsts ir interesants un pamācošs. Stāsta beigās gaidīsim arī Tavu viedokli par abortiem un atbalstu sievietei neplānotas grūtniecības gadījumā - aizpildi lūdzu anketu zem šī raksta.  

Visi stāsti tiks publicēti Māmiņu Kluba portālā, anonīmi, bet interesantāko stāstu varoņi kļūs par fotomodeļiem izstādei ar nosaukumu „Sievietes par dzīvību”. Profesionālais fotogrāfs organizēs bezmaksas fotosesiju ar māmiņu un bērnu, kuras rezultātā fotogrāfs saņems vienu portreta bildi izstādei, bet mamma- profesionāli veidotas fotogrāfijas ar mazuli. Un nav nozīmes, cik vecs ir bērns – 1, 5, 10 vai 20 gadus jauns.

Māmiņu Klubs ar šo izstādi un aptauju vēlas veidot dziļāku izpratni par grūtniecības pārtraukšanu ar mākslīgo abortu, aicinot iedziļināties sievietes izvēlēs un situācijās. Sievietei ir tiesības izvēlēties grūtniecību pārtraukt, bet viņai ir tiesības arī saglabāt savu bērnu, par spīti apstākļiem un apkārtējo reakcijai.

Māmiņu Kluba izstādi “Sievietes par dzīvību” atbalsta Rīgas Dome. Jau 10.maijā aicināsim uz izstādes atklāšanu Rātslaukumā!

Māmiņu Klubs jau reiz ir realizējis šādu izstādi ar fotogrāfu Alekseju Belokopitovu. Mums tapa ļoti skaista izstāde, kuras darbi vēl joprojām skatāmi Māmiņu Kluba telpās, Rīgā, Vīlandes ielā 1. Tagad meklējam jaunus stāstus! 

Sūti savu stāstu, fotogrāfiju un tālruņa numuru uz kristine@maminuklubs.lv, norādot „Akcija „Sievietes par dzīvību”, vai pievieno kā blogu šeit>> (ja vēlies, lai šo blogu publicē anonīmi, norādi to).

Gaidīsim stāstus līdz 1.maijam ieskaitot.