Cīņa ar sāpošu kaklu un klepu

Cīņa ar sāpošu kaklu un klepu

21. Dec 2011, 17:13 veesma veesma

Gribu Jums pastāstīt, kā mūsu ģimenē notiek ārstēšanās ar tautas līdzekļiem.


Protams, lai nesaslimtu mēs ikdienā lietojam svaigus dārzeņus un augļus, kā arī svaigi spiestas sulas. Daudz lietojam dzērvenes, kurās ir daudz C vitamīna, ķiplokus, sīpolu, ingveru. Daudz laika pavadām svaigā gaisā, vēdinām telpas, cenšmies rūdīties.

 

Bet, ja tomēr gadījies saslimt, cenšamies ārstēties ar tautas līdzekļiem.

 

Ja ir sākušas iesnas, izkarsējam kājas sālsūdenī, uzvelkam siltas zeķītes, un iedodu padzerties siltu tējiņu ar medu. Ja ir iesnas iepilinām stipru melno tēju.

 

Ja ir klepus, tad mēs to ārstējam ar zāļu tējiņām (kumelīšu, liepziedu, māllēpju, ceļmallapu) un medu.

 

Vēl mēs klepus ārstēšana iizmantojam rutku ar medu. Rutku nomazgā, vidū izdobj caurumu un piepilda to ar medu. Virsū uzliek apakštasīti un atstāj uz pāris stundām. Izveidojušos šķidru dod pa karotītei vairākas reizs dienā. Līdzīgi gatavoju un dodu arī sīpolu ar medu vai alveju ar medu. Gribu piebilst, ka alveju nedrīkst lietot grūtnieces.

 

Atkrēpošanai dzeram siltu pienu ar medu, sviestu un sodu. Uzkarsēju pienu, lai ir silts, bet nav karsts, tad pievienoju karotīti medus, mazu gabaliņu sviesta un naža galu sodas.

 

Esam arī uz krūtīm un muguras smērējuši medu, palīdz labi, bet diezgan ķēpīgs process. Daru tā, uzsmērēju medu, uzlieku plānu polietilēna maisiņu un frotē dvieli. 

 

Ja sāp kakls, tad lielākie parasti skalo ar sālsūdeni vai ūdeni, kuram piepilināta kliņģerīsu tinktūra, kā arī ar kumelīšu tēju. Mazajam dodu sūkāt Isla tabletītes un dzert kumelīšu tēju, jo viņš skalot vēl nemāk.

 

Vēl mēs kakla sāpes ārstējam ar smilšērkšķu  eļļu, kuru vai nu iepūšam kaklā, vai lielākie paņem tējkaroti smilšērkšķu eļļas un norij. 

 

Mēs ļoti daudz lietojam medu un dažādus bišu produktus, bet ja ir alerģiska reakcija, tad gan labā nelietot. 

 

Visiem novēlu labu veselību!

 

PASTĀSTI, KĀ TAVĀ ĢIMENĒ ĀRSTĒ KLEPU UN LAIMĒ ISLA PASTILAS!

 

 

Sūkājamās pastilas ar Islandes ķērpi. Atvieglo aizsmakumu un kņudēšanu kaklā.

 

Isla komponenti pārklāj un nomierina skairinātas rīkles gļotādu kā balzāms.Šādā veidā gļotādas tiek pasargātas arī no turpmākiem kairinājumiem un tās var ātrāk atjaunoties kopā ar patīkamo sūkājamo tablešu efktu. Isla-Moos ir piemērots sekojošām elpošanas ceļu sūdzībām:

 

-kņudošai rīklei un aizsmakumam

-sevišķi noslogotām balss saitēm (dziedātājiem, skolotājiem)

-sauss gaiss

- apgrūtināta elpošana caur degunu

 

Lietošana: Ļaujiet 1-2 Isla sūkājamām tabletēm izkust mutē vairāks reizes dienā.