Cīņa ar ēnu - 3:3

Cīņa ar ēnu - 3:3

25. Jul 2012, 13:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Izstāstīšu arī jums, meitenes, īstu trilleri. Nē, asa sižeta filmu. Lai gan, varbūt, ka daļēji to varētu saukt arī par melodrāmu..

Spriediet paši.

Par ko būs mans stāsts?

Par īstu cīņu. Cīņa ar ļoti nepatīkamu ienaidnieku, tā laikam jāsaka, jo runa ir par manu cīņu ar piena sēni. 

Skumjā statistika rāda, ka ar šo nepatīkamo problēmu saskaras patiešām daudz sieviešu. Un tāpēc uzskatu, ka nevajag kaunēties, vajag runāt par šo "slimību". Ar savu pieredzi vajag dalīties, lai uzvarētu piena sēni. 

Kā un kad es iepazinos ar piena sēni? Precīzu datumu es jums nenosaukšu :)

Sākās šī problēma daudzus gadus atpakaļ, apmēram 4-5. Sākumā tam nepievērsu uzmanību, un piena sēne man vispār netraucēja. Jā, un es pat sākumā nesapratu, ka tā ir piena sēne. Vienā jaukā dienā rakņājos internetā un nejauši uzdūros kaut kādam forumam, kur meitene bja aprakstījusi piena sēnes pazīmes. Un te nu es aizdomājos un sapratu, ka šī jaunkundze - piena sēne dzīvo arī pie manis .

Gāju pie ārsta pārbaudīties. Izrakstīja man svecītes Polygynax. Lietoju un priecājos - piena sēne pazuda. Bet - tiklīdz pārstāju ārstēšanās kursu, jau otrajā dienā piena sēne bja atpakaļ. 

Pēc kāda laiciņa atkal gāju ar savu bēdu pie ārsta. Un vņa atkal izrakstīja tās pašas Polygynax, bet šajā reizē eteica mazgātes arī ar intīmās higiēnas līdzekl - gēlu Lactacyd Femina. Līdzeklis nav no lētajiem, bet man ļoti patika. Svecītes atkal nepalīdzēja, bet gēls problēmu tikai samazināja. 

Kad beidzās gēls, nolēmu atkal to pirkt, bet mani sagaidīja pārsteigums, izrādās, ka šim gēlam ir daudz veidu, un es nezināju, kuru man ņemt. Jā, un tomēr arī cena nopiedēja. Nopirku vienu - nederēja. Nopirku otru - it kā šķita vēl kaut cik normāls un sāku to lietot. 

Pēc ilgāka pārtraukuma atkal piena sēne parādījās. Devos pie ārsta. Ārste sacīja - ārstēsim. Uz ko es atbildēju, ka atnācu uzskaitē stāties! :)

Ārstēšanu nācās atlikt. Ne velti saka, ka grūtniecības laikā šādas lietas var pastiprināties, bet citiem otrādi. Un arī man tā bija, ar grūtniecības iestāšanos piena sēne pazuda vispār. Cik es biju priecīga! Bet tuvojoties dzemdībām, ienāca galvā doma, ka tā taču atkal atgriezīsies. Bet neticēsiet, piena sēne neatgriezās. Tās nebija ne tikai grūtniecības laikā, bet arī, kamēr baroju dēliņu ar krūti. Par laimi - gandrīz divus gadus iztiku bez šīs te neražas. :)

Bet šajā pavasarī mana "draudzene" atkal uzsāka cīņu ar mani un ar tādu spēku, it kā alktu atriebības par šiem diviem gadiem. 

Un te pastāstīšu par savu laimi - Māmiņu Klubs izvēlējās mani par "izmēģinājumu trusīti" un deva iespēju notestēt Floragyn Ovuli vaginālās svecītes. 

Neslēpšu, ka sākumā attiecos pret visu šo skeptiski. Domāju, vai maz man kaut kas var palīdzēt. 

Atvēru iepakojumu, izlasīju instrukcju, patika, ka ir apraksts par baktērijām kā tādām un instrukcija, kas attiecas uz visiem Floragyn sērijas līdzekļiem. 

Vēl ērti, ka katru svecīti ir viegli atdalīt un nav nekādu problēmu, ja nepieciešams paņemt to līdzi, ja, piemēram, ir uzsākts ārstēšanās kurss, bet ir kaut kur jābrauc. Norāvu nost, iemetu somiņas slepenajā nodalījumā un viss. 

Oi, un ilgi es mocījos ar šī brīnumlīdzekļa atvēršanu - gan atraut mēģināju, gan ar šķērēm atgriezu. Nodomāju - še tev, cik neērts iepakojums. Nevar būt, ka nevar nekādi atvērt. Un vienā dienā tas brīnums notika. Es sapratu, kā viegli var atvērt Floragyn svecītes iepakojumu. 

Tā izskatās pašas vaginālās lodītes. 

Mans vīrs pateica, ka viņas izskatās pēc patronām. Paskatieties un sapratīsiet, kāpēc viņš tā nodomāja :)

Līdzīgas. Vai ne?

Kopā iepakojumā ir 6 svecītes. Nedēļas ārstēšanās kurss. Man tikai nesanāca īsti nedēļa, jo vienu dienu aizmirsu par svecīšu lietošanu.

Bet, ja salīdzina ar svecītēm Polygynax, šīs man patika gan formas ziņā, jo ir viegli ievadāmas, gan arī sastāva ziņā - vairāk dabīgo vielu un arī smarža, kas ir tāda kā dabīga, ārstnieciska. 

Lietoju svecītes vakaros. Sākumā šķta, ka īpašu rezultātu nav. Šķita, ka piena sēne samazinājās vien nedaudz. 

Bet nolēmu izmantot visas svecītes. Un cik liels man bija pārsteigums par to, ka piena sēne izzuda. Sākumā, protams, domāju, ka tas tikai uz pāris dienām un atkal atgriezšies, bet nē - pēc ārstēšanās pagājušas jau 3 nedēļas un manas "draudzenes" venkārši nav. Dažkārt ir nenozīmīgi izdalījumi, bet tas arī viss. 

Esmu ļoti priecīga, ka atradu tādu labu līdzekli, kas man palīdzēja. Un esmu pateicīga Māmiņu Klubam par piedāvāto iespēju. Ceru, ka vēl kādam šīs svecītes Floragyn Ovuli. Tagad esmu nobriedusi iegādāties šīs sērijas šķidrās ziepes, lai visu situāciju turpinātu kontrolēt. 

Ir vēl daudz nianšu, kas jāievēro, lai piena sēne neatgrieztos, un es ievēroju arī tos (pats galvenais - nelietoju ikdienas ieliktnīšus). Un daudz ko citu, ko vajag darīt. Tajā skaitā - jāsamazina saldumu patēriņš, jo piena sēnei patīk cukurs. Vasarā tas ir vieglāk izdarāms, jo ir augļi un ogas. 

Bet ceru, ka mana cīņa nebija veltīga un es vairāk netikšos ar šo "nejauceni", vēlu to arī Jums!

Sūtu visiem daudz saules un smaida, Ļena

 

Floragyn vaginālās lodītes. Tās kontrolē un uztur vaginālās mikrofloras dabīgo līdzsvaru. Atjauno dabīgo pH līmeni, mīkstina un atveseļo gļotādu.

Tās ir īpašas ar to, ka tās satur laktobakēriju lizātu (tas nomāc patogēno baktēriju vairošanos), kviešu dīgstu glicerīdus, vitamīnu C, pienskābi un jūras augu ekstraktu.