Cepurīte 5 gadus vecai meitenei

Cepurīte 5 gadus vecai meitenei

19. Feb 2010, 14:16 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Uztamborēju cepurīti arī vecākajai meitiņai, lai abas manas skaistules saulainā dienā neapsvilina galvu.


Vajadzīga tamboradata un kokvilnas diegs.

Princips tāds pats kā gadu vecajai meitiņai. Tamborējam pēc pirmās shēmas, bet tā kā vecākajai meitiņai ir platāka galviņa tad, sākumu rakstu stabiņi, kur katrā kārtā pieaug klāt pa vienam stabiņam, tur pieaudzēju līdz 11 stabiņiem vienā raksta stabiņā.

{pic:1}

Tad nākamajā kārtā es vienu stabiņu noņēmu nost, un pēc nākamās shēmas, viena raksta daļu, kur ietilpst 4 stabiņi ar diviem apmetumiem, veidoju, vienā raksta stabiņā vienu 4 stabiņu rakstu, otrajā raksta stabiņā divus četru stabiņu, stabiņu rakstus, lai platāka cepurīte sanāktu. Sarežģīti izklāstīt, bet ja nesaprotiet paskatieties cepurītes fotogrāfijā, un tad tamborēju pēc otrās shēmas 11 balts rindiņas un divas rozā rindiņas.

{pic:2}

Sāku tamborēt pēc trešās shēmas taureni.

{pic:3}

Taurenis nr. 1

 

Tamborēju pīnīti ar 10 cilpiņām, uzmetu trīs cilpiņas, un trīs stabiņus ar diviem apmetumiem, tad 3 gaisa cilpiņas, un 4 stabiņus ar diviem apmetumiem. Un tā, kamēr 8 raksta stabiņi pa 4 stabiņiem ar diviem apmetumiem.

 

4 gaisa cilpiņas, 4 stabiņus ar diviem apmetumiem, 7 gaisa cilpiņas 5 stabiņus ar diviem apmetumiem katram stabiņam, viena gaisa cilpiņa un atkal 5 stabiņi katram stabiņam pa diviem apmetumiem un tā, kamēr aptamborēts uz riņķi.

 

4 gaisa cilpiņas, 8 stabiņi, katram stabiņam pa diviem apmetumiem, 3 gaisa cilpiņas un 9 stabiņi, katram stabiņam pa diviem pametumiem, īsais stabiņš, un atkal 9 stabiņi, katram stabiņam pa diviem apmetumiem. Tā atkal visu apli.

 

Viena gaisa cilpiņa un 9 īsie stabiņi 5 stabiņi, katram stabiņam pa vienam apmetumam, 10 īsie stabiņi un atkal 10 īsie stabiņi, 5 stabiņi, katram stabiņam pa vienam apmetumam un tā visu apli. Tad pārloka apli uz pusēm un sanāk taurenis ar 4 spārniņiem, es sašuvu pa vidu kopā un radziņiem uztamborēju 10 gaisa cilpiņas un atpakaļ 10 īsos stabiņus un sanāca mazi radziņi..

 

Pirms šuj taureni klāt, es taurenīti izdekorēju ar divām rozā pērlītēm radziņu galos un 4 spārniņiem galā piešuvu katram spārniņam pa vienai baltai pērlītei.

 

Mājās atradu vēl puķītes rozā 4 un tas piešuvu pie cepurītes ik pēc 3 raksta stabiņiem.

{pic:4}

Piešuj klāt taurenīti un cepure gatava.

05. Aug 2009, 19:00

Ļoti, ļoti skaista - noteikti šādu notamborēšu savai princesītei..😀

05. Aug 2009, 11:27

Skaisti, abas māsiņas kopā droši vien izskatās fantastiski! 😀