Cepumi Gustava gaumē

Cepumi Gustava gaumē

26. Jul 2012, 12:09 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad rudens jau pieklauvējis pie durvīm un peldēšanas pulciņam brīvdienas, Gustavs ar mammu ķērās klāt cepumu cepšanai.



Nepieciešamās sastāvdaļas: 


2-3 olas200gr.sviestsCepamais pulverisMandeļu esenceKanēlisCukursMiltiAugļi pēc izvēles
 Nu ir īstais laiks iesaistīt mazākos, jo šie ir darbiņi, kas ir viņu spēkos.Gustavs sāk ar olu kulšanu. Tām pievieno cukuru un sakuļ līdz putainai konsistencei. Pievieno izkausētu sviestu, nedaudz mandeļu esenci, 3 tējkarotes cepamā pulvera un iesijā miltus. 

Miltus pievienojām pēc sajūtām, jo masai jābūt pastingrai. Tā kā  Gustavs ir ļoti jūtīgs pret cukuru, to pievienojām pavisam maz, bet ja vēlas saldākus cepumus, tad 100-150  gr būtu pietiekoši šai masai.

 

 


Tagad ķersimies klāt pašam interesantākajam posmam- izvēlēsimies augļus un veidosim pašus cepumus. Šoreiz Gustavs priekšroku devis banāniem un plūmēm. Mazajās rociņās ielieku gabaliņu mīklas, ko dēls vēlreiz izmīca un mēģina izveidot aplīti. Uz mīklas kārto sagrieztos augļus, pakaisa cukuru un kanēli.



Nedrīkst arī aizmirst par netīrajiem traukiem.

 


Cepumi gatavi un bērna acīs neviltots prieks, gandarījums par to, ko pats paveicis. Vēlreiz nākas atskārt, ka Gustavs jau tik liels un mammai cepumus cep. :) 

 



Kamēr cepumi dziest, Gustavs ir saaicinājis pāris draugus uz launagu, kurus cienās ar morsu un pašceptiem cepumiem. Ciemos atnācis gan Cālis, gan mazā Marta, vilcieniņš Tomass, kareivis Fricis un pīle Žanis. Visiem ļoti garšo, šķīvji un krūzītes paliek tukšas.
Labu apetīti!




P.S. No šiem cepumiem nav jāgaida brīnumi, tie neatklās jaunu garšu pasauli, jo recepte ir pavisam vienkārša un bez liekiem elementiem, lai būtu atbilstoši mazajiem pavāriem. 

 


Gustava mamma Anete.