Burkānu kūka ar citrusa krēmu

Burkānu kūka ar citrusa krēmu

05. Feb 2010, 06:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kāds ir nedēļas kārums? Māmiņas Zandas Auziņas pagatavotā burkānu kūka!

 

Sastāvdaļas:

 

-         3 tases svaigi rīvēti burkāni (4 lieli vai 6 vidēji)

-         2 tases miltu

-         2 tējkarotes cepamais pulveris

-         2 tējkarotes soda

-         1 tējkarote sāls

-         1 tējkarote kanēlis

-         ¼ tējkarote muskatrieksts

-         1,5 tases cukurs

-         2 tējkarotes vaniļas ekstrakts

-         4 olas

-         1,25 tases rapšu eļļa

-         ¾ tase sasmalcinātu pekanriekstu

Pagatavošana:

Nu sarīvē burkānus un noliec siltā vietā.

Uzkarsē krāsni līdz maksimumam.

{pic:1}

Izsijā miltus, cepamo pulveri, sodu, garšvielas un sāli kopā vienā bļodā.

{pic:2}

Sakul olas, eļļu, cukuru, vaniļu atsevišķā bļodā.

{pic:3}

Iemaisi burkānus olu masā, tad uzmanīgi samaisi ar miltu masu. Beigās pievieno riekstus.

{pic:4}

Ielej masu sagatavotajos trauciņus (te lieti noderēs kēksiņu formas). Cep aptuveni 20-25 minūtes līdz kļūst vidēji brūni.

{pic:5}


Lai izgatavotu cukurotās burkānu skaidiņas, ņem mizojamo nazīti un mizo dažāda lieluma un formas miziņas.

{pic:6}

Panā sajauc ½ tasi cukura ar ½ tasi ūdens un liec vārīties. Liec iekšā burkānu miziņas līdz tās apbrūninās. Man sanāca, ka turēju kaut kur 15 minūtes.

{pic:7}

Noliec burkāna miziņas uz cepampapīra, lai nedaudz apžūst, pirms tam izveidojot dekoratīvas formas. Ja tās nepaliek cietākas, tad vari ielikt nedaudz uzsildītā cepeškrāsnī uz 15 minūtēm. Ja burkāni pielīp pie cepampapīra, ieliec uz pāris minūtēm ledusskapī.

Lai pagatavotu krēmīgu masu dekorēšanai, Tev vajadzēs maskarpone siers, saldais krējums, vaniļas ekstrakts, apelsīns, kanēlis un cukurs.
{pic:9}

Sajauc aptuveni ¼ tases maskarpones sieru ar vienādām daļām saldo krējumu, 1 tējkaroti apelsīna miziņu, ½ tējkaroti vaniļas, 2-3 tējkarotes svaigas apelsīnu sulas, šķipsniņu kanēli un cukuru un maisi visu kopā.

{pic:10}

Maisi līdz iegūsti vienmērīgu masu.

{pic:11}

Pārlej pāri kūciņām, garnē ar burkānu miziņām un pekanriekstiem.

 

Piedalies arī Tu Iļģuciema maiznīcas konditorejas konkursā „Cepam tortes, smalkmaizītes un citus gardumus Lieldienu galdam!” Uzzini vairāk ŠEIT!

6