Atkal nedēļas sākumu atklājam ar gardumiem un kārumiem! Prieks par māmiņām- konditorēm, kuras čakli jo čakli piedalās jaunajā Iļguciema maiznīcas konkursā!
Biskvītam
5 olas (dzeltenums atdalīts no baltuma)
125g cukura (vai pūdercukurs)
125g miltu
Pildījumam
200g saldā krējuma
1-2 tējk. cukura
Zemeņu ievārījums
{pic:1}
1. Biskvītam paredzētos olas baltumus saputo gandrīz stingrus; putojot iesijā cukuru (pūdercukuru).
{pic:2}
Iemasa sakultu olu dzeltenumus. Uzsijā miltus un viegli iecilā. Uz plāts uzklāj cepampapīru, lai cepampapīrs turētos- plāts galus nosmērē ar mīklu. Mīklu nekavējoties pilda uz plāts,nolīdzina un cep gaiši vai zeltaini dzeltenu.
Cepšana: 10-15 min 200 grādu temperatūrā. (Gatavības pakāpi nosaka pēc izjutas.)
{pic:3}
2. Biskvīta plāksni nekavējoties uzliek uz dvielīša. Noņem izlietoto papīru.
{pic:4}
{pic:5}
Karsto biskvītu žigli apsmērē ar ievārījumu un tūlīt saritina. Atstāj, lai atdziest. Lai biskvītu varētu sarītināt un atritināt nesalaužot, tas ir jāsaritina silts.
{pic:6}
3. Saldo krējumu saputo ar cukuru, ja vēlas saldāku, liek vairāk cukura. Kad biskvīts ir atdzisis, atritinam un smērējam putukrējumu.
es rulletēs lieku vairak nedaudz pildījuma😀
njammmmm, kā man garšo ruletes!!!!!
😀😀😀