Biezpiena plātsmaize

Biezpiena plātsmaize

23. Feb 2012, 22:39 taschinka taschinka

Daudziem noteikt domas skraida pa galvu,ko neskaitot olas pasniegt galdā.Man ir ļoti vienkāršs un ļoti kārdinošs piedāvajums-biezpiena plātsmaize.

Ātri pagatavojama,nav sarežģīti,izmaksas nav nemaz tik lielas,bet rezultāts,ka mēli var norīt.

Mīklai:

* 200g biezpiens

* 2 -2,5glāzes milti

* 2 olas

* 4 ēd.k eļļa

* ap 4 ēd.k cukurs

* 1 tēj.k cepamais pulveris

* var pievienot vai nu vaniļas cukuru vai arī citrona miziņu

Gatavojam mīklu:

Izsijājam miltus,pievienojam cepamo pulveri.Olas saputojam vieglās putās.Biezpienam pievienojam cukuru,vaniļas cukuru vai citrona miziņu,izmaisam.Tad pievienojam eļļu,izmaisam.Pievienojam miltus,maisam,tad mīcam un skatamies vai vēl nav nepieciešami milti.Mīklai nav jālīp pie rokām.Pievienojam miltus tik,lai nelīp.Tad mīklu liekam maisiņā un uz 30 minūtēm ledusskapī.

 

Biezpiena pildījums:

* 400g biezpiens

* 2 olas

* cukurs pēc garšas

* vai nu vaniļas cukurs vai arī citrna miziņa

* nedaudz skābais krējums ap 2 ēd.k,atkarībā no biezpiena,jo sausāks,jo vairāk,jo mitrāks,jo mazāk

* rozīnes pēc vēlēšanās

Gatavojam pildījumu:

Rozīnes aplejam ar verdosu ūdeni.Biezpienam pievienojam olas,cukuru,krējumu vaniļas cukuru vai citrona miziņu un visu kārtīgi izmaisam,var arī sablenderēt.Nokāšam rozīnes un pievienojam biezpiena masai.

 

Ieslēdzam cepeškrāsni ap 180 grādiem.

Mīklu ņemam ārā no ledusskapja,liekam uz cepampapīra un izrullējam,plānu,jo plānu,tā cepoties piepūtīsies.

Liekam mīklu ar cepampapīru uz plāts.Ārējās maliņas mazliet uztaisam kā tādu aizsargmaliņu,lai mūsu pildījums neiztek.

Liekam virsū biezpiena pildījumu.Cepam 180 grādos ap 30 minūtēm.Līdz mīklas maliņas skaisti brūnas.

Es cepu tikai pusi no šīm sastavdaļām,sanāk diezgan liela plātsmaize.