Biešu/auzu pārslu keksiņi

Biešu/auzu pārslu keksiņi

26. Mar 2012, 21:19 taschinka taschinka

Gatavojam gardos keksiņus!

 

Sastāvdaļas:

(glāze 250ml)

-1 glāze milti

-1 glāze auzu pārslas

-1 glāze skābais krējums

-1 glāze apcepti,sablenderēti rieksti,jebkādi,man bija zemesrieksti,bet ideāli būtu vālrieksti

-1,5 glāzes uz smalkās rīves sarīvētas svaigās bietes

-1 glāze cukurs

-2 paciņas vaniļas cukurs

-3 olas

-1,5 tēj.k cepamais pulveris

-2 ēd.k citrona sula

 

Auzu pārslas sajaucam ar skābo krējumu. Olas baltumus atdalam no dzeltenumiem.Putojam dzeltenumus ar daļu cukura un vaniļas cukura līdz masa paliek gaiša,tad pievienojam rīvētas bietes aplietas ar citrona sulu.Pievienojam auzu pārslas,saputojam.Pievienojam miltus ar cepamo pulveri,riekstus un saputotus olas baltumus ar atlikuso cukuru un vaniļas cukuru.Baltumus putojam stingrās putās.Visu izmaisam kārtīgi.

 

Lejam formiņās,lielās vai mazās cepam ap 180-200 grādiem 40-50 minūtes,līdz keksiņi palikuši brūni.

 

Atdzesējam un tad izņemam no formiņām.

 

Un šādi izskatās viducī. Ļoti,ļoti garšīgi!!!! P.S bietes vislabāk der kopā ar valriekstiem,bet tā kā dēlam alerģija,tad vienmēr tos aizvietoju ar zemesriekstiem. Mīklas konsistencei jābūt biezai,tekošai,kā skābajam krējumam 25%.