Bērnu grāmatu plaukti apskatīti

Bērnu grāmatu plaukti apskatīti

14. Aug 2012, 11:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kuras trīs māmiņas savam bērnam varēs pasniegt interesantas grāmatas no Zvaigzne ABC? Tūliņ uzzināsi!

Uzdevums bija šāds: ielūkojies sava bērna grāmatu plauktā un pastāsti mums par tā saturu! Pastāsti un parādi, kādas grāmatiņas patīk tavam bērnam! Nofotografē sava bērna grāmatas un pastāsti par tām!

Bet nu, laiks ieskatīties uzdevuma izpildē:

Eduks atrādīja - Daiņa un Ričarda gramatas

Wife pastāstīja, cik Sergejs cītīgs lasītājs

Iegrave iepriecināja ar viņas bērnu grāmatām

Maijbite iepazīstināja ar savu - mazo lasītāju

Minisirsniņa parādīja - meitiņas 4 grāmatiņas

Arule iepazīstināja mūs ar savu bērnu lasītprieku

Valmora gāja no bērnu grāmatām līdz vārdnīcām!

Smaidiga242 izcilāja  Raivo mīļās grāmatiņas 

Arī Sfinga ieskatījās grāmatplauktā

un Bebriishi secināja - Karlīna mīl grāmatas

 

Nu ko, laiks ķerties grāmatām pie ragiem:

Zvaigzne ABC grāmata "Izzini lietu darbību!"

Izzini lietu darbību! Grāmata ar lodziņiem

Vairāk par grāmatu Zvaigzne ABC mājaslapā!

ceļo pie - Bebriishi mazās grāmatu mīles Karlīnas!

 

Zvaigzne ABC grāmata "Lācēns Padingtons. Pirmais stāsts par lācēnu no Peru."

Lācēns Padingtons. Pirmais stāsts par lācēnu no Peru

Vairāk par grāmatu Zvaigzne ABC mājaslapā!

Iemīļotais grāmatu un multiplikācijas filmu varonis lācēns Padingtons tagad iepriecinās arī mūsu mazos lasītājus. Jau ar pirmajām grāmatas lappusēm viņi iemīļos jauko un pieklājīgo lāčuku. 

No visdziļākajiem Peru mūžamežiem lācēns slepus atceļoja līdz pašai Anglijai un ieradās Padingtonas stacijā ar vienu vienīgu koferi, pustukšu ievārījuma burciņu un zīmīti, kas apsieta viņam ap kaklu – uz tās rakstīts “LŪDZU, PIESKATIET ŠO LĀCĒNU! PALDIES!”. 
Stacijā vientuļo lācēnu ieraudzīja misters un misis Brauna. Viņi nosauca lācēnu stacijas vārdā par Padingtonu un uzaicināja viņu uz savām mājām. 
Stāsti par lācēnu Padingtonu un viņa labajiem nodomiem, kas allaž beidzas ar smieklīgiem atgadījumiem, turpina apburt lasītājus visā pasaulē. 

Tālajā 1956. gada Ziemassvētku vakarā grāmatas autors Maikls Bonds kāda Londonas universālveikala plauktā ieraudzīja vientuļu spēļu lācīti. Bondam kļuva lācēna žēl, tādēļ viņš to nopirka, aiznesa mājās un uzdāvināja savai sievai. Prieka pēc Bonds uzrakstīja vairākus stāstiņus, kuru galvenais varonis bija lācēns Padingtons, bet drīz viņš saprata, ka no šiem stāstiem varētu sanākt grāmata. 1958. gadā tika publicēta grāmata “Lācēns Padingtons”, pēc tam arī daudzas citas grāmatas par Padingtonu.

Pēc piecdesmit gadiem un 50 miljoniem grāmatu izdevumu Padingtonu pazīst bērni visā pasaulē. Stāsti par viņu ir publicēti daudzās valodās, tagad arī latviešu.

ceļo pie Valmoras meitiņas, kas kopā ar mammu iet

no bērnu grāmatām līdz vārdnīcām!


Un Zvaigzne ABC grāmata "Lācēns Padingtons dārzā". 

Lācēns Padingtons dārzā

Vairāk par grāmatu Zvaigzne ABC mājaslapā!

Iemīļotais grāmatu un multiplikācijas filmu varonis lācēns Padingtons tagad mitinās Londonā. Viņš jūtas ļoti laimīgs, dzīvodams Braunu ģimenē mājā ar brīnumaino dārzu. Taču dārzi paši no sevis skaisti nekļūst, un Vindzorgārdenas 32. nama dārzā visa ģimene čakli strādā. Arī lācēns Padingtons priecīgi sniedz savu palīdzīgo ķepu dārza darbos. Viņam gan nav “zaļo īkšķīšu”, bet, tā kā lācēna ķepas un ievārījums parasti nekad neatrodas tālu viens no otra, Nacionālo dārza svētku nedēļā notiek negaidīts pavērsiens....
Stāstiņi par Lācēnu Padingtonu jau piecus gadu desmitus iepriecina bērnus visā pasaulē. Mazo, pieklājīgo lācēnu ir iemīļojuši arī pieaugušie – grāmata ir tulkota daudzās valodās. Tā izdota vairāk nekā 50 miljonu eksemplāru tirāžā.

ceļo pie Arules,

kas iepazīstināja mūs ar savu bērnu lasītprieku

 

Apsveicam un atgādinām, ka no 2012.gada 14.augusta līdz 14.septembrim laimētās balvas būs iespējams saņemt darba dienās no 12:00 līdz 18:00 Māmiņu Kluba telpās Vīlandes ielā 1 (ieeja no Elizabetes ielas), 2.stāvā pa labi, spiežot lejā pie durvīm pogu- Māmiņu Klubs/Sieviešu Klubs 2.stāvs.

Iemāci bērnam mīlēt grāmatas!

Māmiņu Klubs