Bail, ka mīlējoties atkal sāpēs..

Bail, ka mīlējoties atkal sāpēs..

12. Jul 2011, 16:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmā seksuālā pieredze atstāj ietekmi arī uz tālākajām sievietes sajūtām. Vai man nesāpēs tā kā pirmajā reizē? Konsultē „ARS” ginekoloģe Ieva Baidekalna.

 

Jautājums:

 

Vēršos pie jums ar jautājumu. Būšu ļoti pateicīga, ja dosiet kādu padomu.

 

Esmu 22 gadus jauna sieviete. Pirmais dzimumakts man bija 16 gadu vecumā, kas bija pārtraukts, jo jutu visai lielas sāpes. Saprotams, ka kā jau pirmajā reizē bija asiņošana. Tādēļ dzimumaktu pārtraucu un asiņošana kādu laiciņu pēc tam turpinājās. Vēl nekad neesmu bijusi pie ginekologa, jo vienmēr bijis bail no šādas vizītes.

 

Šobrīd esmu kopā ar vīrieti, ar kuru vēlos pārgulēt, taču baidos, ka sāpēs tāpat kā pirmajā reizē. Ar draugu izzinām viens otra sajūtas un vēlmes, lai noskaidrotu, kā būtu patīkamāk abiem.

 

Vienu vakaru viņam notika ejakulācija, pēc tam viņš locekli noslaucīja un pēc brītiņa ar savu dzimumlocekli uzbudināja mani, to liekot tuvāk pie sieviešu jūtīgākas vietas, kā arī mazliet, mazliet to ievadot makstī. Taču ne līdz galam. 

 

Ja es tagad pārgulētu ar savu draugu, vai asiņošana vēl būtu un vai jaunavības plēve varētu būt pārplīsusi no pirmās dzimumakta reizes?

 

Un otrs jautājums, vai draugam ejakulējot pirmo reizi un ievadot mazliet manī savu dzimumlocekli nav risks, ka es varētu palikt stāvoklī?

 

Ļoti ceru, ka atbildēsiet uz maniem jautājumiem.

 

Atvainojos jau iepriekš, ja mani jautājumi šķiet muļķīgi, bet neesmu nevienam uzdrošinājusies pajautāt tādas lietas un par to runāt, nemaz nerunājot par ginekologa apmeklēšanu.

 

 

1

 

Konsultē „ARS” ginekoloģe Ieva Baidekalna:

 

Esmu priecīga par Tavu uzdrošināšanos, jo domāju, ka atbildes meklēšana uz jautājumiem jau ir puse no uzvaras!

 

Tas ir jauki, ka esat uz partneru iepazīšanas ceļa, jo man šķiet, ka tik maz to var piedzīvot straujajā dzīves ritmā, kurā vairāk vai mazāk visi atrodamies.

 

Bet, runājot tieši par medicīniskiem apsvērumiem, – ir grūti to komentēt, Tevi neredzot, taču domāju, ka pirmā seksuālā pieredze būs ieviesusi pārmaiņas maksts uzbūvē, jo vēstulē Tu atklāj, ka daļēji dzimumakts jums jau ir noticis un šoreiz bez sāpēm un asiņošanas. Tas, ko varētu rekomendēt, ir jums abiem būt tikpat saprotošiem un uzmanīgiem, lai mīlēšanās sagādātu prieku un baudu abiem.

 

Atgriežoties pie kontracepcijas jautājuma – jā, pēc ejakulācijas (arī dzimumlocekli apmazgājot vai noslaukot) pastāv grūtniecības risks, jo spermatozoīdi ir mikroskopiskas, ļoti dzīvīgas šūnas, kas ar aci nav saskatāmas. Tāpēc ieteiktu jums abiem apspriest jautājumu, kurš no izsargāšanās veidiem jums abiem patlaban būtu vispiemērotākais.

 

Tāpat arī gribētu Tevi iedrošināt apmeklēt ginekologu, kas varētu klātienē atbildēt uz visiem neskaidrajiem jautājumiem.

10. Sep 2010, 16:23

Man personīgi ginekologs nav tas ārsts pie kura es varu iet droši un nekaunējoties. Kad biju stāvoklī- uz to momentu viss mans kauns un bailes no kaut kā izzuda, bet tagad kad atkal vajag iet, jāsaņemās un vnk jāaiziet un arī tu vari saņemties un aiziet 😀