Konkursa iedvesmota, māmiņa Ilze Bērziņa iesūtījusi izsmeļošu recepti, kā pagatavot auzu pārslu cepumus.
Vajadzīgs:
- 100 grami sviests vai margarīns
- 1 glāze cukura
- vanilīns
- apelsīna miziņa
- 2 olas
- 2 glāzes auzu pārslas
- 4 ēdamkarotes milti
- rozīnes
Gatavošana:
Apgrauzdēju auzu pārslas cukurā.
{pic:1}
Izkausēju sviestu un ielēju bļodā.
{pic:2}
Sviestu samaisu ar cukuru.
{pic:3}
Pievieno arī vaniļas cukuru.
{pic:4}
Pierīvējam iepriekš sakaltētu apelsīna miziņu, pievienojam 2 olas un samaisām.
{pic:5}
Atsevišķā bļodā samaisām atdzisušās auzu pārslas un samaisām ar 4 ēdamkarotēm miltu, bet labāk lai masa ir tāda ciešāka.
{pic:6}
Un pieberam klāt iepriekš taisītajai masai un arī pievienojam iepriekš izmērcētas rozīnes, samaisām.
{pic:7}
Izveidojas cepumu masa.
{pic:8}
Liekam uz cepamās pannas, apakšā paklājot cepampapīru.
{pic:9}
Liekam krāsnī cepties 170 – 200 grādiem aptuveni 10-15 minūtes.
{pic:10}
Labu apetīti, mazie un lielie gardēži!!
njammii... man arī šodien viena māminja ieteica, lai sitos uzcepam - Ziemassvētku sajūtai.....
😀😀😀
es nesen arī tādus cepu,bet man sanāca pa sausu..nezinu kāpēc tā😀
man loti berniba garsoja sie cepumi,paldies par recepti.uztaisisu
Nu izskatās gardi!
MMM šie ir gardi,es arī tā gatavoju😀