Austrumu saldumi- kazenaki

Austrumu saldumi- kazenaki

01. Jul 2010, 18:56 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņa Anna Kovaļčuka iesūtījusi recepti, kā pagatavot kazenakus- austumu saldumus izkausētā karamelē, kur tiek pielikti rieksti vai citas sēkliņas.

 

Redzēju pa TV šo ātro receptīti un nodomāju uztaisīt mājās, bet secinājums viens- medus jāliek mazāk un vairāk jāpievieno cukurs.Ja būs vairāk cukura, sanāks tādas kā karamelītes sūkājamas, bet man sanāca mīkstākas-tādas kā konfektes īriss. Protams, ka ir dažādas receptes, bet šīs ir tas ātrākais veids, kā sevi palutināt ar kaut ko garšīgu.

 

Vajadzēs:

 

{pic:1}

-saulespuķu sēklas

 

-medus

 

-cukurs

 

Pagatavošana:

{pic:2}

Izkausēju medu un cukuru.

{pic:3}

Uz pannas apgrauzdēju sēkliņas.

{pic:4}

Kad medus un cukurs kārtīgi izkausēts, pieberu klāt sēkliņas.

{pic:5}

Gatavo masu leju formiņā(var liet dažādās izmēru un dažādu formiņu veidos).

{pic:6}

Atstāju istabas temperatūrā, lai sastingst. Pirms izņemt ārā no formiņas, ielieku ledusskapī(vieglāk būs izņemt).

02. Nov 2009, 19:00

es ņēmu 250.gr sēkliņas,150.gr cukura un 200.gr medus..bet ieteiktu cukuru ņemt vairāk un medu uz pusi mazāk😀

02. Nov 2009, 16:03

njammi, šhito būs jāuztaisa...😀😀😀

02. Nov 2009, 13:59

es ieteiktu tad jau labak likt cukuru,jo tad ta karamele sastingst,bet medus nesastings un būs ļoti grūti izņēmt no formiņas....un ir saldi,bet ja garšo saldumi tad būs ok😀