Māmiņa Anna Kovaļčuka iesūtījusi recepti, kā pagatavot kazenakus- austumu saldumus izkausētā karamelē, kur tiek pielikti rieksti vai citas sēkliņas.
Redzēju pa TV šo ātro receptīti un nodomāju uztaisīt mājās, bet secinājums viens- medus jāliek mazāk un vairāk jāpievieno cukurs.Ja būs vairāk cukura, sanāks tādas kā karamelītes sūkājamas, bet man sanāca mīkstākas-tādas kā konfektes īriss. Protams, ka ir dažādas receptes, bet šīs ir tas ātrākais veids, kā sevi palutināt ar kaut ko garšīgu.
Vajadzēs:
{pic:1}
-saulespuķu sēklas
-medus
-cukurs
Pagatavošana:
{pic:2}
Izkausēju medu un cukuru.
{pic:3}
Uz pannas apgrauzdēju sēkliņas.
{pic:4}
Kad medus un cukurs kārtīgi izkausēts, pieberu klāt sēkliņas.
{pic:5}
Gatavo masu leju formiņā(var liet dažādās izmēru un dažādu formiņu veidos).
{pic:6}
Atstāju istabas temperatūrā, lai sastingst. Pirms izņemt ārā no formiņas, ielieku ledusskapī(vieglāk būs izņemt).
es ņēmu 250.gr sēkliņas,150.gr cukura un 200.gr medus..bet ieteiktu cukuru ņemt vairāk un medu uz pusi mazāk😀
njammi, šhito būs jāuztaisa...😀😀😀
es ieteiktu tad jau labak likt cukuru,jo tad ta karamele sastingst,bet medus nesastings un būs ļoti grūti izņēmt no formiņas....un ir saldi,bet ja garšo saldumi tad būs ok😀