Aptauja: Visbiežāk Māmiņu Kluba ģimenēs tiek gatavotas putras

Aptauja: Visbiežāk Māmiņu Kluba ģimenēs tiek gatavotas putras

02. Feb 2012, 13:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Noslēgusies Māmiņu Kluba un Herkuless graudaugu pārslu veiktā aptauja par Māmiņu Kluba māmiņu ikdienas paradumiem, lietojot graudaugu produktus uzturā.

 

Visi taču atceramies skolā pasniegto veselības mācību, kur mācīja par uztura piramīdu. Tomēr izrādās, ka daļa no māmiņām par to ir piemirsušas un tikai 95% atceras, ka graudaugu produkti atrodas uztura piramīdas pamatā.

 

Visi zina, ka graudaugi ir bagāti šķiedrvielām, vitamīniem, minerālvielām, ogļhidrātiem, taukiem un proteīnu. To atzīmēja arī lielākā daļa aptaujas respondentu. Un lai diena sāktos produktīvi un ar sāta sajūtu, 84% aptaujāto visbiežāk graudaugu produktus lieto brokastīs, savukārt dienu noslēdz ar graudaugiem 9% aptaujāto, bet pusdienās- 6%.

 

Lai gan arī pirms konkursa šķita, ka - ko gan daudz var no graudaugu pārslām pagatavot, recepšu konkurss lauza šo stereotipu un atklāja dažnedažādas receptes. Domājams, ka tagad vismaz daļa no tiem 96%, kuri atzīmēja, ka visbiežāk pagatavo putras, ieviesīs ēdienkartē arī dažādību, izmantojot graudaugus. Vairāk iedvesmu receptēs smelies šeit! 

 

Katru dienu ēdienkartē graudugu produktus iekļauj vairāk kā puse 56% aptaujāto, vairākas reizes nedēļā- 33%, kas ir labs rezultāts, bet mēs ceram uz to uzlabošanos!

 

Tāpat aptaujā atklājās tendence, kas zināma jau sabiedrībā- iecienītāko graudaugu pārslu TOP3 ir auzu pārslas, griķi un rīsi, atstājot aiz sevis miežu pārslas un rudzu pārslas. Tagad gan šī  tendence varētu mainīties, jo ir taču tik daudz recepšu iesūtīts, kas sniegs iedvesmu!

 

Aptaujā piedalījās 403 respondenti.

 

Māmiņu Klubs

Sveicam laimīgo, kuras e-pasts sākas ar krūmane_z@inbox.lv ar Herkuless dāvanu groza iegūšanu par piedalīšanos aptaujā!

Gaidīsim pēc balvas Vīlandes ielā 1-9 (ieeja no Elizabetes ielas) 5.stāvā līdz 1.martam darba dienās no 9:30 līdz 17:00!