Angļu citrona krems-citrona kurdu

Angļu citrona krems-citrona kurdu

11. Feb 2012, 10:59 taschinka taschinka

Nezinu, vai pareizi latviski es pārtulkoju,bet šķiet, ka  citrona kurdu.Vienkāršāk var teikt citrona vārītais krēms.

 

Tas ir iecienīts angļu krēms,ko uzsmērēt uz brokastu maizītēm vai uz bulciņām pie rīta citronu tējas.Krēmu var lietot gan bulciņām kā pildījumu,gan uz kūkām,gan uz cepumiem,gan arī uz brokastu maizītēm,gan ar pankūkām,var pievienot dažādiem desertiem,tā kā pielietojums ir plašs.Piemēram, mans dēls piesēdās ar karoti un klāt neprasījās itin nekas,ta pat gāja iekšā,ka nepaspēja pat aplaizīties.

Sastāvdaļas:

* 3 lieli citroni

* 3 lielas olas

* 6 ēd.k cukurs

* 45-60g sviests

* attiecīgi,ja maza ola,tad mazu citronu un mazliet mazāk sviestu un cukuru.Bet būtībā cukuru pievienojam pēc garšas,kā nu kuram labāk tīk.

Pagatavošana:

No citroniem norīvējam miziņu,tikai visu dzelteno.Izspiežam sulu.

Olas saputojam ar cukuru,pievienojam citrona sulu un miziņu.

Pievienojam sviestu.Trauku liekam ūdens peldē un nepārtraukti maisot ar putojamo slotinu vāram līdz masa sabiezē krēmā.Vārot varam pagaršot un ja nepieciešams pievienot vēl cukuru.Tas var aizņemt ap 10 minūtēm.Tad noņemam un ļaujam atdzist.

Ja vēlamies,tad izberžam caur sietinu šo krēmu,lai tajā nebūtu citrona miziņas gabaliņi,bet ja garšo tos var arī atstāt.Krēms ir skābeni salds.Saldums tiek regulēts pēc pašu garšas.Man patīk labāk,ja cukurs ir mazliet,lai tomēr ir tāds skābumiņš.Pagatavošana ir ļoti vienkārša un izmaksas diezgan zemas.

Krēma sastāvdaļas ir aptuvenas,cik saimnieceas tik variantu.Bet šis tāds standarta variants.Vēl var uz 3 olām pievienot papildus 1 olas dzeltenumu,tad masa būs biezāka,jo dzeltenumi sabiezina.Var arī izmnatot tikai olas dzeltenumus.Lasīju arī,ka var gatavot no dzērvenēm vai apelsīna,vai arī miksēt apelsīnu ar citronu,bet tomēr vislabākā garša esot tieši no citroniem.Mēs šo krēmu ēdām ar pildītajām pankūkām un kraukskīgiem cepuminiem.

Pankūku recepte būs šeit!

 

Bet pildījums: 200g biezpienam pievienoju 1 olas dzeltenumu,1 nelielu,rīvētu ābolu,cukuru,vaniļas cukuru pēc garšas.

 

taschinka taschinka 08. Apr 2011, 11:34

Krems ir gards gan tikko pagatavots,bet otrajā dienā divtik gards 😛

08. Apr 2011, 11:02

loti garsigs 😀